Tikus Misteri dan Obama

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Gara-gara seekor tikus berlari di depan podium ketika Obama bercakap pada sidang akhbar di White House kelmarin, maka kecohlah seluruh dunia.

Beberapa jurugambar sempat merakamkan gambar tikus itu yang berlari di depan podium semasa Obama membuat kenyataan mengenai reformasi kewangan.

Menurut beberapa sumber, kehadiran tikus itu mungkin tidak disedari oleh Obama kerana beliau tidak memberikan sebarang reaksi.

Obama juga tidak menjawab beberapa soalan yang dilontarkan oleh beberapa wartawan selepas beliau selesai membuat kenyataan.

Maka timbul misteri disebalik kehadiran tikus tersebut. Selain itu timbul juga beberapa pendapat mengenai identiti tikus misteri itu.

Menurut Russell Link, seorang ahli biologi hidupan liar yang bertugas di Jabatan Negara Bagi Perikanan dan Hidupan Liar, ia bukan seekor tikus. Ini disebabkan oleh saiz ekornya yang pendek berbanding tubuhnya. Mungkin ia seekor haiwan mirip tikus atau tikus tanah.

__________________________________________________________________________

© IBNISMAIL.WORDPRESS.COM (2008 – 2010) Hak cipta terpelihara. Setiap artikel @ penulisan yang tersiar di laman blog ini dihasilkan untuk tujuan perkongsian ilmu dan bersifat non-komersil. Pembaca bebas menyalin dan menyebarkan artikel yang terdapat di sini, namun mohon kerjasama agar segala bahan sama ada berbentuk artikel, video dan lain-lain yang di ambil daripada laman blog ini diberikan “kredit” dengan meletakkan alamat https://ibnismail.wordpress.com sebagai sokongan anda. Perlu ditegaskan di sini juga, sekiranya terdapat pertentangan dengan fakta terutamanya al-Quran dan al-Hadith, maka penulisan ini adalah terbatal dan tidak sah dengan sendirinya. Selain itu, pemilik blog Kalam Abu Musaddad tidak bertanggungjawab sekiranya berlaku kerosakan atau masalah pada system komputer pelawat semasa @ sesudah melawat laman ini. Mohon ampun dan maaf juga sekiranya terdapat artikel @ penulisan di laman ini yang menyentuh dan tidak disenangi hati para pelawat.

**** Kalamku Mula Berbicara….****

© Abu Musaddad
Tanjung Manis, Sarawak.
Sabtu 09:13 am
22 Mei 2010 / 08 Jamadil Thani 1431
https://ibnismail.wordpress.com
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: