Yakjuj dan Makjuj – Berita Gempar dari NASA

Bismillahirrahmanirrahim…

WASHINGTON — Weekly World News telah mendedahkan tentang penemuan mengejutkan mengenai satu kaum primitif yang di panggil Mole People hidup 20 batu di bawah tanah, menggunakan terowong rahsia untuk memasuki United States! Penemuan ini telah dibuat bukan oleh ahli kaji purba, tetapi oleh saintis NASA yang menggali jauh ke dalam Bumi – dan mereka cuba menyembunyikan kewujudan kaum ini dari pengetahuan awam ..

Seorang pekerja NASA yang tidak mahu dikenali telah mendedahkan gambar-gambar eksklusif and informasi mengenai kaum ‘orang gua’ ini. “Cerita ini harus diberitahu,” kata sumber itu. “Ia terlalu besar untuk disorok”. Sumber itu telah mendedahkan beberapa rahsia besar mengenai Mole People. “Nampaknya mereka seperti kaum yang peramah”, beliau berkata, “Tetapi mereka amat primitif. Kami cuba berkomunikasi dengan mereka, tetapi ia satu kerja yang susah memandangkan mereka tidak tahu bahasa English”.

“Mole People, sebagaimana yang kami panggil, mempunyai laluan senang untuk ke muka Bumi (surface world)”, kata sumber itu. “Dengan demikian, President Bush mengendalikan situasi ini dengan penuh berhati-hati. “Tersilap langkah boleh mengakibatkan makhluk ini mengisytiharkan perang dengan manusia di atas. Kami tidak pasti berapa jumlah mereka ini. Kami baru melihat satu bandar setakat ini, dengan anggaran 2000 orang Mole tinggai di situ. “Tetapi ada pihak yang menyatakan bahawa mungkin berjuta-juta orang Mole tinggal merata-rata di dalam bandar-bandar bawah tanah, berselerak di bawah muka Bumi”.

Makhluk itu mempunyai beberapa persamaan dengan manusia – dan juga sedikit perbezaan. “Seperti kita, mereka berjalan dengan dua kaki, tetapi mereka jauh lebih tinggi dari manusia biasa – setinggi 8 ke 10 kaki tinggi. Jari-jari mereka seperti kuku binatang. Dan tangan mereka juga seperti kaki itik (webbed), direka untuk menggali, bukan seperti kuku mole” “Kulit mereka sangat kuat. Ia adalah untuk menahan panas yang melampau dan juga keadaan yang teruk di bawah Bumi”.

“Didapati bahawa terdapat perhubungan dan interaksi di antara manusia dengan makhluk ini suatu ketika dahulu – mereka bercakap di dalam bahasa yang hampir sama dengan dialek Navajo Lama.

Sumber itu juga menyatakan bahawa kaum Mole ini mempunyai sistem otot-otot yang sangat besar, membuatkan mereka mampu bertindak ganas. “Apabila salah seorang ahli ekspedisi itu menyalakan rokok, kaum Mole menganggap itu sebagai satu ancaman dan terus menyerang belia u”. “Mereka mencakar dan menyerang beliau seperti kucing hutan, hampir menjatuhkan beliau bersama rokoknya. Beliau amat bertuah selamat dan hidup dari insiden itu”.

Kaum Mole amat berminat dengan dunia atas muka Bumi – pakaian, alat-alatan dan makanan terutamanya. Mereka amat meminati buah-buahan segar. “Saya belikan mereka sedikit anggur, dan mereka terus berpestadan bersukaria”, mengikut kata sumber.

“Amat jelas mereka tidak boleh menanam buah-buahan mereka sendiri memandangkan mereka tinggal 20 batu di bawah muka Bumi”. NASA amat berminat untuk mengkaji kaum Mole. “Kami mahu tahu    segala-galanya mengenai mereka – apa yang mereka makan,bagaimana mereka tinggal dan yang paling mustahak, apakah perhubungan mereka dengan kaum manusia”.

“Kami tertanya-tanya jikalau mereka itu ada kaitan dengan manusia di dalam aspek-aspek yang tertentu. Adakah mereka adalah nenek moyang manusia moden hari ini secara genetiknya ?” Pakar berkata terdapat spekulasi yang pelbagai mengenai kaum Mole. “Mereka boleh jadi apa saja, dari Yetis (BigFoot), makhluk asing dari angkasa atau saki baki orang yang terselamat dari bandar Atlantis Yang Hilang. Adakah makhluk itu musuh dan suka berperang ataupun peramah dan sanggup bekerjasaman? Dan bagaimana dengan minyak dan simpanan mineral di bawah Bumi? Siapa yang memiliki mereka: kaum Mole atau kita?

Bagaimanakah dengan NASA dimana misi asalnya adalah untuk meneroka ruang angkasa – telah menjumpai kaum yang hidup di bawah muka Bumi? Jurucakap NASA tidak menafikan mahupun mengiyakan laporan itu. Setelah menerima tekanan hebat dari warta wan , jurucakap White House menjanjikan informasi yang dibenarkan oleh White House untuk disebarkan. Tetapi beliau telah memberi amaran “mungkin tidak untuk jangkamasa yang terdekat”.

Menurut sumber itu, NASA menjumpai kaum bawah tanah itu dalam bulan Ogos ketika sedang menjalankan projek rahsia yang di beri nama Operation Mole Hole – satu inisiatif dimana warta wan sekarang percaya ia mungkin untuk mengintip China, menggunakan “teknologi bawah tanah”.

Setakat ini NASA telah menjumpai pintu laluan rahsia ke dunia bawah tanah di kawasan sekitar Washington State’s Mount Shasta, gua Mammoth di Kentucky dan juga gua-gua yang berselerak sekitar barat daya U.S mengikut kata sumber. Berkurun lamanya manusia telah bercerita tentang kewujudan makhluk di bawah muka Bumi.

Sekarang, buat pertama kalinya, spekulasi itu telah dibuktikan kesahihannya. Tetapi samada makhluk-makhluk ini kawan ataupun lawan masih tidak diketahui.

DARI SURAH AL KAHFI:

Allah menceritakan kisah lelaki itu seperti firman-Nya dalam surah itu: “Mereka akan bertanya kepadamu (Muhammad) mengenai Zulkarnain. Katakanlah: ‘Aku akan bacakan kepadamu cerita mengenainya’. Sesungguhnya Kami memberi kekuasaan kepadanya di (muka) bumi, dan Kami memberikan kepadanya jalan (untuk mencapai) segala sesuatu, maka dia pun menempuh suatu jalan.

“Hingga apabila dia sampai ke tempat terbenam matahari, dia melihat matahari terbenam di dalam laut berlumpur hitam dan dia mendapati di situ segolongan umat. Kami berkata: ‘Hai Zulkarnain, kamu boleh menyeksa atau boleh berbuat kebaikan terhadap mereka’. Berkata Zulkarnain: ‘Adapun orang yang aniaya maka kami kelak akan mengazabnya dengan azab yang tidak ada taranya’.” (ayat 83 hingga 87)

“Kemudian dia menempuh jalan (yang lain). Hingga apabila sampai ke tempat terbit matahari (Timur) dia mendapati matahari itu menyinari segolongan umat yang Kami tidak menjadikan bagi mereka sesuatu yang melindunginya dari (cahaya) matahari itu,” (ayat 89 dan 90).

“Kemudian dia menempuh suatu jalan (yang lain lagi). Hingga apabila dia sampai antara dua gunung, dia mendapati di hadapan kedua bukit itu suatu kaum yang hampir tidak mengerti pembicaraan. Mereka berkata: ‘Hai Zulkarnain, sesungguhnya Yakjuj dan Makjuj itu

orang yang membuat kerosakan di muka bumi, maka dapatkah kami memberikan sesuatu pembayaran kepadamu, supaya kamu membuat dinding antara mereka?’.

Zulkarnain berkata: ‘Apa yang dikuasakan Tuhanku kepadaku terhadapnya adalah lebih baik, maka tolonglah aku dengan kekuatan (manusia dan alat-alat), agar aku membuatkan dinding antara kamu dan mereka, berilah aku potongan-potongan besi’.

“Hingga apabila besi itu sama rata dengan kedua (puncak) gunung itu, berkatalah Zulkarnain: ‘Tiuplah (api itu)’. Hingga apabila besi itu sudah menjadi (merah seperti) api, dia pun berkata: ‘Berilah aku tembaga (yang mendidih) agar ku tuangkan ke atas besi panas itu’.

“Maka mereka tidak bisa mendakinya dan mereka tidak bisa (pula) melubanginya. Zulkarnain berkata: ‘Ini (dinding) adalah rahmat dari Tuhanku, maka apabila sudah datang janji Tuhanku, Dia akan menjadikannya hancur luluh; dan janji Tuhanku itu adalah benar’,” (ayat 92 hingga 98).

Demikianlah secebis kisah mengenai Zulkarnain. Dalam rentetan perjalanan hidupnya, lelaki itu bertanggungjawab membina tembok bagi menghalang bangsa Yakjuj dan Makjuj mendatangkan angkara kepada manusia. Tembok binaan Zulkarnain itu hanya akan runtuh apabila dunia terlalu hampir dengan kiamat..

Apa pandangan atau pendapat anda tentang peristiwa di atas ?

Sumber : http://keindahansemalam.blogspot.com

Advertisements

About Abu Musaddad

"Setiap setangga ilmu ku tingkat...Insaflah aku jahilnya diri...Keinginan panjang, kehidupan singkat. Tapi....Aku tak bosan, dalam mencari..."

Posted on 4 September 2008, in ARTIKEL, BICARA GLOBAL, Isu Semasa. Bookmark the permalink. 315 Komen.

 1. Gua kagak percaya, soalnya nasa dan amerika itu pembohong serta musuhku.

  • gue jgak enggak pecaya sih…soal ya,,nasa itu memboh0ng amat…

  • dalam al Quran pun telah nyata.. mmengapa tidak percaya..

   • saya percaya sama cerita kisah zulkarnain itu… tp yg tidak percayanya cerita dari pihak nasa.. puak yahudi pun byk mengkaji ape yg ade dalam al-Quran.. menakut2kan org islam supaya org islam duduk diam2 dalam rumah kemudian mudahlah mereka utk memijak2 kepala org islam nanti.. kisah yakjuj makjuj memang percaya kita sebagai org islam pon wajib percaya…

  • sukar untk djangka…

   • Da dalam quran bagitau yg ykjud,mkjud ni keluar kat2 kiamat.dajjl pun xkluar lg.sibok2 sal ykjud,makjud.len kali baca quran dan kaji setiap mksud dalmnye dulu.br ley cite yahudi memang musuh kite.

  • Dan kau bodoh skiranyar kau percaya US dan NASA tu musuh kau… merekalah sebab kita nieyh maju sprtimana kita maju skg.. tanpa mereka, siapakah kita?? kerana seekor beruk, kau nak jdkn satu amerika dan nasa musuh kau?? kau mmg tidak bertamadun…

   • betul tu memang btul,tp kite xtau kiamat bila, hanya mnantikannya sje.mybe bnjir besar akan blaku skali lg pd thun 2012.tetapi i2 bukan kiamat, i2 cuma bnjir besar mcm zaman nabi nuh.yg pastinya kite tgu sjala hari kiamat.k thanks……..

   • orang sedang marah

    kiamat itu benar. ALLAH S.W.T sahaja yang tahu. apa yang yang terdapat didalam Al Quran tidak boleh dipersoalkan dan perlu dan mesti dipercayai. sekiranya anda tidak percaya akan AL Quran maka terkeluarlah anda dari islam dan kepada yang kafir akan dimasukkan ke dalam neraka jahannam.
    dan saya tidak percaya tentang banjir itu 2012 itu, itu mengarut, cerita yang boleh menyesatkan, apabila tibanya hari kiamat kita semua akan terseksa dan meninggal dunia samada dalam keadaan beriman atau tidak tetapi kesemua orang kafir@tidak beriman akan dibunuh hinggalah tinggal orang yang beriman sahaja.

   • PEMBOHONGAN YANG SEBENAR TELAH DINYATAKAN OLEH MEREKA..

    ADA KAH KAMU MAHU MENGIKUT JEJAK MEREKA YANG SELAMA INI MEREKA TELAH MENIPU KITA..TENTANG HAL DUNIA..???

    AMERIKA MAJU KERANA TELAH PUN MENGGUNAKAN SISTEM ISLAM PADA DASAR NYA..

    PADA AWAL NYA..INGATKAH LAGI SEJARAH DI ZAMAN GELAP..

    KETIKA NEGARA BUKAN ISLAM TIDAK BERTAMADUN..
    IAITU BANGSA DIORANG SENDIRI..

    DENGAN DATANG NYA ISLAM..

    DAN ISLAM DITAWAN..
    SEDIKIT DEMI SEDIKIT..

    YANG BUKAN ISLAM..SEMAKIN LAMA SEMAKIN MAJU..
    TIDAK KAH KALIAN PERASAN..??

    DAN PERCAYA LAH ISLAM AKAN AKAN KUASAI DUNIA UNTUK SEDIKIT MASA LAGI..

    SI DAJJAL PENIPU SEDANG MENIPU KITA..
    SEDAR LAH..

   • ilmu turun dari Allah kepada siapa yang dikehendakiNya. dan dengan ilmu itu manusia mencapai kemajuan.
    yang memberi kemajuan itu bukanlah Amerika wahai Dyar. Sedarlah…

   • lain macm jer bunyi ayat kamu ni dyar.. kamu kenai x sapa kamu tu dan kenapa kamu menganut agama islam ni?? mcm x mengaji agama jer.. PERINGATAN : kepada sesiapa yg nk komen apa2 berkaitan agama, jgn pndai2 ikut logik akal sendiri tnpa ada rjukan kitab Al quran, belajar lah ckit bro.!!

   • betul mereka musuh kita.musuh tetap musuh.musuh islam.mereka keturunan Israel.keturunan yg mahu mjahanamkan setiap zuriat Islam.jgn taksub dgn kmewahan yg mereka tawarkan.jgn bterimakasih dgn stiap budi yg dihulur.jgn buta kerana ketamadunan yg diperkenalkan.berbaliklah kpd al quran.tidak ada seorgpun akan tahu di mana yakjud dan makjud bsembunyi.smua manusia akan bhadapan dgnnya bila kiamat tiba.amerika cuma mahu kelihatan cerdik di mata kita.jgn jadi BUTA!

   • jgnlah kamu berfikiran anak kecil,bah kan manusia boleh berfikir dengn sempurna,itu kerana kjhatan kau tlh mnyesatkan kau,da tidk lgi mmpu berfikir dngn semprna..jawab lah ape hati kau terdetik dngn satu persatu…

   • bkn sb si kafir 2 kte maju ni semua sb usaha2 pmimpin sndri!!!!

   • Hamba Allah

    Mengucaplah kembali kalimah dua syahadah wahai DYAR…!!!! jgn mengagung2 kan dunia…..sesungguhnya dunia itu pembohongan semata2….nauzubillah….

   • amerika maju pun sebb dorang tu penipu paling besar dlm dunia.so kite kat dunia tak boleh nak berkata ape2 tentang mereka,tp yg pastinye amerika ialah yahudi

   • bru jmpa blog neh..apa2 pn nk komen kt sini..kpd saudara dyar,knp saudra lebih mengagung-agungkn US??bukankah di dalam al quran sudah mengatakn bahawa kaum yahudi dn kafir adalah musuh kita??saudra silap..kita maju bkn krn US..ttpi krn AL-QURAN…didalam al-quran telah ad mcm2…di amerika pn mereka telah mengkaji al-quran..cma mereka tidak mahu beriman dengan agama islam…kita mmg kena tanamkn perasaan benci kpd negara amerika….krn mereka rakyat2 di negara islam menderita..seperti palestin,afghanistan,bosnia,iraq dll….kita di galakkn menyebut.. “yahudi laknatullah”…

   • US 2 maju sebab mereka mencuri Ilmu dari alquran ,islam itu sendiri sebenarnya bijak dan berilmu.so,saya rasa kita mampu hidup sendiri tanpa mereka,

   • Sememangnya us dan israel musuh yg nyata

  • aku jugak..

  • Ahmad Afifi Sulaiman

   Soalnya bukan Amerika tetapi yang dibelakang Amerika itu musuh yang nyata iaitu Tentera dajjal… malah ada di antara mereka telah berupaya menyamar dengan menggunakan topeng topeng agama dan kemanusiaan…

  • lebih baik percaya,,,kerana tidak percaya akan membuatkan kita leka dengan dunia,,,nasa dan amerika itu memagla musuh kita tp, yakjuk makjuk msuh kpda pnduduk bumi,,,,renung2kan

  • AKu_yG_MeNcArI

   kenapa kamu tidak mengkaji membuat sesuatu andaian??AGUs16

  • org islam wajib caya adanya hari qiamat,yakjud & makjud adalah tanda hari qiamat dan qiamat pula adalah rahsia Allah supaya umat islam x jd lemah dan hanya menunggu dunia berakhir
   ……….waullahualam bisawab….

  • Gimana dengan surat Alkahfi klo lu gak percaya juga berarti lu mengingkari ayat-ayat Allah

  • intinya yakjud dan makjud itu adalah pemimpin negara dimana negara itu mempunyai kekuatan senjata pemusnah masal.atas perintah dari lisan mereka senjata pemusnah itu akan menghancurkan. yakjud dan makjud saat ini sedang mengais akan keluar dari tembok yang di katakan oleh nabi zulkarnaen.tinggal kita menunggu saat nya akan tiba perintah yakjud dan makjud untuk meluncurkan senjata tersebut dari mana asal mereka, amarika,china,iran,korut.rusia.israel (kesimpulan dari perjalanan nabi zulkarnaen sebagai kias dan kejadian akhirnya seperti diatas).

 2. masyaallah..
  nyatakah berita ini..?

  membuat kaget benar fakta ini..
  mungkin inikah tanda yang sungguh dekatnya kiamat???

 3. The Weekly World News (WWN) is a discontinued farcical tabloid newspaper published by American Media Inc.

  ape ape lah

 4. endang pancawati

  kiamat emang udah dekat

 5. Selamat Menyambut Ramadhan yang barakah buat Alwi dan keluarga. Selamat juga untuk kemerdekaan negara kita yang ke 31. Lama tak berkunjung ke sini kerana terlalu sibuk dengan tugasan yang belum selesai ditangani. Semoga ramadhan ini memberi banyak kebaikan.

  Tentang cerita di atas tu, saya dah baca lima atau enam tahun yang lalu. Tak tahulah betul atau tidak. Kena rujuk dengan sanad-sanad hadis Rasulullah saw yang sahih dan mutawattir.

  Setakat ini belum pernah didengari para ulamak membincangkannya dalam mana-mana muktamar peringkat kebangsaan atau antarabangsa. Bimbang ia adalah taktik musuh Islam yang memang tahu kelemahan umat Islam dengan cerita-cerita Israeliyyat seperti ini.

  Kerana mereka sangat faham, kelemahan umat Islam sekarang adalah hidangan cerita reka yang mengoyahkan iman dan kepercayaan kepada benda-benda rekaan yang seakan-akan benar. Ini kerja golongan orientalis yang betul-betul faham kedudukan lemahnya iman umat Islam. Cuma berhati-hati sahajalah menyiarkan cerita seperti ini. Bimbang berlaku penyambungan kerja orientalis ini yang berusaha menggugat aqidah umat Islam. SALAM RAMADHAN.

  MENULIS GAYA SENDIRI.
  http://websitifatimah.sosblog

 6. boleh bagi lebih informatin tentang ini

 7. aprilfooltaiktasu

  ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
  ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
  ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
  ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

  BERITA BAIK!!!
  Mari kita tengok blog ini. hebat sekali!

  MARI MENCARI KEBENARAN

  Masuk sini= http://mustahil-kristian-bisa-menjawab.notlong.com

  ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
  ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
  ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
  ▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

 8. jika benar perkara ini, ingat la umat Islam. tanda kehadiran hari kiamat kian hampir.

 9. gambor org MOLE HOLE xde ker??
  aku nak tngok gak rupe YAKJUD makjud…..

 10. dalam mencari kebesaran dan rahsia ALLAH umat manusia akan lebih mengenali ALLAH

 11. xtawla ni muslihat musuh islam ataw memang btul2 trjadi…
  pelik juga kenapa sume kisah mesti datang dari org barat sedangkan orang islam yang sepatutnya lebih mengetahui…
  contohnya,alien,bigfoot,mole people@yakjuj makjuj….

  • mau tak mau kta kena percaya cerita org barat..tulah kelemahan kita..percaya algur an itu benar…cuma kita dan org islam sendiri tidak minat mencari kebenaran nya…

 12. Inilah bukti lemahnya kita Ummat Islam, Kenapa hal2 seperti Penemuan NASA tentang mahluk yang tinggal di dalam bumi selalu mereka yang menemukannya….

  Hasilnya, Kita selalu menjadi ketinggalan dan hanya jadi pengkonsumsi kabar yang kita sendiri tidak tahu benar atau bohong.

  tetapi…. Kisah dari Alquran Mutlak Benar… dan untuk kisaha bangsa Yakjuj dan Makjuj kita harus terus memperdalam ilmu kita untuk bisa memperbaiki ilmu pengetahuan Islam.

  Wassalam
  taufik
  http://www.medankita.com

 13. SALAM ALAYK, NASA LAMBAT LAH, ALLAH DH FIRMAN DALAM AL-QURAN, SO IKUT PERCAYA JER LAH, MMG WUJUD PUN. JGN KAJI2 LAGI, RUJUK AL-QURAN JERK…
  UTK ORG ISLAM PN, SAYA PESAN UNTUK DIRI SAYA JUGA, APE2 HAL, KEMBALI PADA AL-QURAN, INSYAALLAH…
  ITULAH DIA, DAN MESTI PERCAYA APA YG DISEBUT DALAM AL-QURAN.
  WASSALAM…

 14. assalamualaikum…….
  Nasa mmg tak boleh sembunyikan hal ini.Saya rasa sama-samalah kita renungkan.Kita manusia akhir zaman,tambahan pula sekarang nie umat islam pun macam buih di lautan.Jadi patut kita sebarkan agar memberi peringatan kepada semua umat islam insya-Allah

 15. PASAL ORG MOLE TU,NO COMMENT…
  KITE PUN TAK TAHU KESASIHANNYE…
  TAPI PASAL YKJUJ N MKJUJ TU AKN MUNCUL BLE TIBANYA HARI KIAMAT..
  WALLAHUALAM… TEPUK DAda, tanye IMAN…. WASSALAM

 16. Mole people? Aku x percaya, org2 brt selalu buat crita..

 17. cerita mole people ni da lama sbenarnye..
  siap ada movie lg taun 60-an dlu..
  tp dlm artikel nasa tu kata “PENEMUaN BARU”..
  adakah ia cume rekaan hollywood?

 18. bukan Yakjuj ngan Makjuj kena kurung dalam tembok besar ke??. Dorang jahat, lepas tu zulkarnain kurong dorang. Diorang hidup terseksa, terkurong, tapi tak mati kalau tak makan. Itu balasan dorang. Nanti nak kiamat nanti dorang kua lah. Selagi ada azan, dorang tak kua. saiz dorang memang besar, itulah saiz orang zaman dulu,tak tengok kubur anak nabi?? Besar kan???

 19. Kembalilah kepada al-Quran, bongkarlah rahsianya dan carilah jawapan dari teka teki yang terdapat di dalamnya. semoga Allah menolong kita semua….

 20. assalamu’alaikum…
  Salam Kenal….
  semua yang ada di dunia ini merupakan ciptaan Allah Swt, terkadang akal tidak bisa menjangkaunya. Begitupun Yakjuj dengan Makjuj, kebenaran hanya terdapat dalam Al Qur’an sedangkan tentang kebenaran ini merupakan penemuan NASA kita sersahkan kepda masing-masing individu.

 21. Saya tidak pasti samada ceta orang US ni betui ke tidak. Yg saya pasti ceta Yakjud Wamakjud dan Iskandar Zulqarnain itu betuul sebab disebut dlm Al Quran. Kita minta pakar agama ulas tentang Yukjud Wamakjud dulu than compare dgn cita mat salleh ni
  Setahu saya Yakjud Wamakjud kat Asia Barat atau Asia Tengah. Camana leh lepas ke negara koboi ni. Minta respon ustaz2

 22. yakjuj dan makjuj telah terkurung di suatu tempat yang tidak akan ditemui oleh manusia kerana telah ditakdir oleh Allah bahawa makluk ini hanya akan keluar apabila hampir berlakunya kiamat. mereka tidak akan ditemui oleh manusia selagi hari kiamat belum hampir walaupun setiap hari mereka cuba mengorek tembok yang telah di bina oleh zulkarnain tetapi tidak berjaya kerana lubang yang dikorek oleh mereka akan kembali seperti asal walaupun mereka mencubanya berulang kali. tetapi apabila takdir Allah tentang hari kiamat itu sudah datang maka lubang yang ditebuk oleh mereka tidak akan tertimbus kembali sehingga mereka dapat meloloskan diri melaluinya dan melakukan pelbagai kerosakan di muka bumi..menurut pendapat ulamak, tempat terkurungnya yakjuj dan makjuj adalah di kawasan kutub utara kerana kawasan ini adalah kawasan yang terlalu sukar diterokai oleh manusia..walau bagaimanapun ini hanyalah pendapat ulamak tetapi tidak ada sebarang nas yang dapat membuktikannya.. maka topik yang menggemparkan di atas adalah tidak benar sama sekali kerana takdir Allah tidak membenarkan makhluk ini bertemu dengan manusia selaku belum hampir kepada hari kiamat…wallahua’lam

 23. Baca buku lagi baik. Tahun ni nak PMR. Doa-doakanlah saya berjaya.Amin..

  ****KAM : Ameen…Semoga anda berjaya pada tahun ini…****

 24. salam,saya bersetuju dgn saudara Fazli…hehe

 25. Sy setuju nagn Fazli…Setahu sy mereka hanya dapat kuar dari perut bumi bila dah takada azan berkumandang di muka bumi..time tu org yang pandai agama dan meninggal suma dan manusia sudah hilang arah n pedoman. Cerita nasa 2 tipu je. Dakyah barat semata. Tapi kita org islam wajib percaya pasal yakjuj n makjuj ni..

 26. Salam,buat smua pembaca sya x psti tntg kesahihan crita ni.apapun sama2lah kita up kan iman kita…………..

 27. saya juga setuju dengan pendapat fazli kerana mana mungkin manusia dapat temui yakjuk dan makjuk.

 28. emang itulah cara amerika dalam menghancurkan keimanan umat muslim, kalian yang merasa muslim kuatkan aja iman kalian jgn jadi berpikir mundur hanya dengan berita seprti itu teruslah brjuang utk kemenangan islam.
  Love For All Hatred For None

 29. 3m1huh5_n4L4

  Salam saya 205% setuju dgn Zila. Comel dia bila dia kata NASA tu tipu je!….Zila tu pompuan ke? Saje nak menggatal nih….(gurau ek?) But Yakjuj & Makjuj @ Gog Magog tu confirm memang takkan boleh meloloskan diri mrk tanpa ijin Ilahi & sebelum hampir Qiamatt! Fasal NASA tu pulak, mungkin just maybe individu yg melaporkan itu tengah ‘lalok’…bak kata Zila..tipu je tuuU…eeE U comellah Zila!

 30. 3m1huh5_n4L4

  …sila baca buku karya ; Muhammad Alexander Wisnu Sasongko tajuk “Yakjuj & Makjuj -Bencana Di Sebalik Gunung”…errr Zila ape khabar U?

 31. Yakjuj & Makjuj sebenar adalah puak Khazar, iaitu 98% orang Yahudi yang kita kenali hari ini. Fakta penuh pada halaman http://muslimvillage.wordpress.com/

 32. Cuba enkorang cari kt youtube pasal Syeikh Maulana Imran Hosien, beliau ada research psal 10 tanda besar kiamat!!!! masyaallah!!! amat mngejutkn!!

 33. sskm tolak peringatan kiamat. begitu juga pakar2 agama di malaysia. adakah benar malaysia ini negara islam atau dah lama tersesat dari ajaran islam sebenar. agama dimanipulasi untujk kepentingan diri.

  manusia semua penipu, tak heranlah dlm alquran tertulis semua manusia ke
  neraka. adakah kamu benar2 islam?

  mana dia bijak pandai agama yang mengatakan mereka benar2 beriman?

 34. Buat setan,jangan butakan mata daripada melihat kebenaran yang dibawa oleh para alim ulama yang ada di malaysia, masih ramai ulama yang muktabar yang boleh dijadikan ikutan dan tempat rujukan. Janganlah buat tafsiran secara pukulrata bahawa semua manusia masuk neraka..berpijaklah di bumi nyata..usahlah beremosi bila berkata-kata…

 35. urm..xtaw btol x..tp kite sume umat islam kne laa brsiap sdia dr skang..jgn da las mnute,,bru nk taubat…kne sntiasa beringat2..kiamt tuh da dkat sgat..byakkn beramal..spaya nty bile ade lg crite2 cmni(mgkin yg lbih susa nk dpstikn kesasihannya),,kte xcpat tpngaruh…pape pon,,bpeganglh pd al-quran n as-sunnah….

 36. This is it..

  After the doomsday on 2012 A.D. These vile and repulsive creature will be unleashed and the one and only hope will come. Prophet Isa will come and save human from this tragedy. But the question is us, are we one of the human that will be saved? Or will be killed by this so called Mole People. I believe that if they’re kind and gentle, they just wanna know us for sure. How WEAK we are? How STUPID we were? and after they’ve known 100% about us. They’ll onslaught us. Just like Civilization IV. After you learnt about your ally, you’ll kill them. And that is the same concept on this and they are not Mole People. They are Yakjuj and Makjuj. The ancient race and descendants of Prophet Nuh which first come from his son, Yakis (unsure but they’re from Prophet Nuh which they called Noah). So.. my brothers and sisters of Islam. Be wary.. After the doomsday on Ramadhan 15, 2012 A.D when Supreme Prophet Muhammad said that day will come, the era of damnation will begin.. bewary.

 37. biar betul! pendedahan yang dahsyat. ada link to laporan yang dibuat Weekly World News tak? cam tipu je NASA siap boleh bagi buah la apa la.

 38. I think that this is real but to make it real.. I want one of our brothers and sisters went there to see it.. because, Yakjuj and Makjuj race is the prime enemy of Islam.. There are three stances in this world. Ally, Neutral and Enemy. We’re Neutral to other religions. What if Yakjuj and Makjuj is an ally to Judaism and Christian.. .. maybe they’re gentle to the Christian and Judaism and vile to us.. who knows except for the Almighty?

 39. Di dalam al quran dah nyata tentang kedatangan tanda-tanda kiamat…tapi allah tak beritahu pada manusia bila…waktunya…ini rahsia allah.Tapi ingat sebelum berakhirnya alam ini… tanda yang paling besar diantara tanda2 tadi kembalinya sebuah kerajaan yang hebat dan terunggul iaitu “KERAJAAN ISLAM”musuh2 islam akan sentiasa mencari kelemahan umat islam dgn menyebarkan berita-berita yang menakutkan umat manusia…supaya alpa tentang cerita kemusnahan dunia dan kiamat…tapi ingat janji allah sebelum datangnya kiamat akan kembalinya sebuah kerajaan yang terunggul yang akan dipimpin oleh seorang khalifah…..Apakah usaha kita untuk mengembalikan kerajaan yang terunggul itu atau kita hanya menjadi umat yang berangan2…akhirnya musnah binasa…..

 40. Allah lebih mengetahui…ape yg penting,persiapkan diri….. kukuhkan iman & takwa…. insyaAllah

 41. men are nothing but flesh and blood.. they knew their doom but not the hour.. in this.. we’re blessed to know that our doom could be far nearer than we’ve expected..

 42. assalamualaikum. Tuan puanyang mulia. Apa pun berita kita dengar memang terlalu banyak. Allah kan Maha Berkuasa. Apa pun takkan mustahil. Yang Penting cari lah Allah, kenali Dia, cintai Dia. Kenali siapa diri anda sebagai Hamba, entah selamat entah tidak, ikut cara hidup Rasulullah SAW, dan AlQuran, tawakkal kepada Allah, redha dengan keputusan Allah SWT. LEngakap kan diri dgn iman dan amal yang sempurna seberapa termampu. Kalau dah ‘dekat dan rapat’ dengan “raja segala raja”, makhluk besar, kuat, hebat macamana pun takkan mangganggu gugat diri kita walaupun sekerdil mana pun kita.. Semua mkhluk pasti mati, tiada yang kuat dan hidup sampai bila-bila, semuanya tetap bersifat lemah dan sementyara.. Hanya Allah yang kekal abadi , yang Maha Salam, memberi keselelamatan dan perlindungan kpd hambaNya. Jadi kepada siapa yang kita harus takut? Kepada siapa yang kita harus taat? Kalau mati, matilah pada jalan Allah, klu perlu berjihad dgn kaum yakjuj makjuj atau apa sekalipun, jom siapkan langkah-langkah kita….. JOM SYAHID…

 43. mohamad..

  try to imagine.. Allah is clever.. if Allah said that nothing could possibly destroy this creatures, then, what about the nuclears? Is it impossible too? I think so.. so, only Prophet Isa A.S’s prayers can destroy these.. They lived in a hot temperature beneath the grounds, so? NUKES? is not the best..

 44. YAHUDI SAJA UJUDKAN CERITA SEDANGKAN YADJUJ DAN MAKJUJ DAH LAMA SAMPAM, SEDANG BERGERAK DI MERATA TEMPAT TERMASUK DI KAMPUNG-KAMPUNG DAN DICERUK RANTAU…..TIDAK ADA SATU TEMPAT YANG AKAN TELEPAS DARI MEREKA. DAN KITA HANYA MAMPU BERDOA MENGHARAP PERTOLONGAN DARI SANG PENCIPTANYA ALLAH JUA KITA BERSERAH KEMBALI. AMIN

 45. Ardamya' Farahana bt Adam

  Salam…minat utk tahu sal sume hal2 ni mmg mendalam..tapi,makin banyak baca artikel lagi pening kple coz banyak tentangan pendapat.pe2 pownn,tggu jew hari yang dijanjikan ALLAH S.W.T..

 46. Assalamualaikum,
  Saya percaya yakjud makjud tetap ada…..
  Tunggulah hinggaa nak kiamat…..
  Jadi kita perlu bersedia dengan keimanan yang sempurna dan amalan yang sempurna agar kita dapat pertolongan dan perlindungan daripada Allah SWT…insyallah kita akan dapat menghadapi yakjud makjud dengan jayanya….AMIN….

  • mestilah ada yakjuj dan makjuj. dah termaktub dlm al-quran dah bwh surah kashfi. kewujudan yakjuj dan makjuj xboleh di pertikaikan dah

  • baca jangan tak baca.
   yakjud n makjut tu akan hadir
   tulah sbbnye skrang ni tanda kecil n menyusul tanda besar kiamat…
   lita dah bersedia ke dg keiman yg tulen..

 47. betul ke itu yakjuj makjuj?

 48. to ana..

  are you serious? This race is true and they’re from the descendant of Yafis (the son of Nuh)

 49. betul ke tu jakjuj makjuj? jika mereka sudah bertemu yakjuj makjuj maka tak lama lagi je dinding yg zulkarnain buat tu akan roboh kan? silap2 haribulan orang yg jumpa tu yg robohkannya. Kalau tengok balik makhluk tu memang nampak lapar dah lama tak makan. Mungkin Allah S.W.T jadikan makhluk tu boleh lapar selamanya dan sekiranya dia dapat keluar dari tembok tu habislah makanan dan air yang ada. Dia mesti makan byk sebab dah lama berlapar. Betul ke..?

 50. tanda2 kiamat pun dah banyak. Tinggal yang besar2 je belum lagi. Dajjal & yakjuj makjuj memang dah ada. Manusia yang berperangai seperti Dajjal dan yakjuj makjuj dan banyak. Tinggal yang betul2 je belum keluar lagi. Betul ke Dajjal akan keluar sekiranya dalam dunia ni dah tiada seorang manusia pun boleh berazan dan dajjal boleh keluar? Sekarang masih ada orang boleh berazan tapi akan dtg tak tahulah. Budak2 sekarang dan makin ramai tidak tahu mengaji. Mcm mana nak gantikan imam2 yg ada ni.. Mcm mana nak pandai mengaji sedangkan ilmu akhirat pun dituntut bayaran dari guru2 mengaji. Kalau satu kepala dah RM30-RM50, jika anak2nya ada lima enam org dan mak bapanya miskin mcm mana nak hantar anak mengaji? Alamatnya tak dpt anta anak mengajilah sebab tak mampu untuk bayar upah yg dikenakan..kesiannya..di situlah bermulanya anak2 yg tidak tahu mengaji. Salah siapa? Siapa kah yg berdosa..Jika saya kaya mcm gaji ronaldo tu..saya akan byrkan upah2 guru yang minta bayaran kepada org2 islam yg susah utk hantarnya mengaji..kesiannya pada org2 yg miskin.. tak mampu utk hantar anak mengaji..

  • takutnya bila melihat budak2 skrng,mrka mcm tak hran dngn apa yg akn brlku,lalai dngn kmjuan teknlgi,mengjar mengaji adalah kwjban orangtua,tak ada duit ajarlah anak sndiri,jngan hrapkan orng lain,bkalkan kan mrka dngan ilmu agama smnjak dri kcil,tkut dah bsar tak knal agama sndiri,so orang tua mainkanlah prnan sbaik mngkin sblum terlambat…..

 51. ana..

  I understand your grieve and kindness.. but if your salary is skyhigh like Ronaldo, I’m sure you’ll loose yourself. When Real put that traitor such a high-esteemed salary.. he forgets who trained him until now. That’s the same thing would happen to you. I can assure you that you’ll not help the people that you’ve said!

 52. hmmmm….. i wonder, why don’t u teach by yourself? definitely cheap! u don’t have to use your money. all u need is knowledge. while u teaching actually u r improving your knowledge. it doesn’t waste at all. this yakjuj & makjuj issue, it was determined by Allah. one day it will come out as promised. what u need to do is be a real muslim, pray, fast, perform haj(if able), obligatory alms & etc. the last thing tawakkal. InsyaAllah everything will be fine.

 53. great call reena.. great..

  But I mean that with money.. we can lose ourselves.. trust me.. I know.. I’ve seen most of human who felt money before and they forget what they are. Let’s wind back through time. For once, Prophet Hud’s followers.. look what happened to them. Well, they don’t have lots of money but they have something close to it like land. A good quality soil for their crops. But, they betrayed their Prophet. They were destroyed with a tornado.

  That’s one.. now let’s zoom to Prophet Salleh’s followers. They accused him that he’s a liar.. but did they exist? No.. they betrayed Prophet Salleh because of something they have (which I’m talking about money).. they lost themselves because of their advantage.. what about us?

 54. betul ke itu yakjuj makjuj?

  Nasa– projek org yahudi.
  yakjuj dan makjuj—adalah org yahudi itu sendiri.
  utk mengalih pandangan umum org yahudi buat cerita lain
  dia menyatakan yakjuj makjuj adalah org dari tanah-kaum mole.
  kaum yahudi adalah yang sebenarnya kaum mole itu sendiri.
  utk mengubah cerita asal supaya kita semua diperdaya untuk selamanya.

  Niat asal- Nasa- kaum yahudi utk berselindung disebalik tangan-tangan nya yang kejam-kuku-kuku yang tajam
  Itulah ajenda kaum yang dikutuk dan dilaknati…………….
  Percaya atau pun tidak……terpulang ?
  wasaalam.

  • sy mmg sokong 100%! Org yahudi akan cuba sedaya upaya utk menyesatkn umat islam hingga akhir zaman.Dorang tgh tunggu DAJJAL muncul jadi pd mase tu mereka akan berpesta sbb kebenaran belum muncul lg.lps kebenaran muncul baru org yahudi sedar yg mereka sbenarnya dah ditipu sekian lama.Moga2 allah memberkati kita semua.amin!
   🙂

 55. we setan kat atas tu, mu kaba skit bila mu kata semua manusia semua ke neraka..
  mu pikir balik wei..
  hati2 la skit..
  apa pn,smua ni adalah berita..
  ats kta nk caya ke x..
  tp brlandaskan kefahaman yg kukuh la wei..
  maaf berkasar..

  • bro! kalo iya pun awk nk mara.bkn bahasa mcm ne awk guna.lg 1 mcm ne bro.kalo iya pun org tu slh.tegur cara yg betul.mmg betul kebanyakan umat Nabi Muhammad S.A.W akan masuk ke neraka.sikit saja bilangan yg masuk ke syurga.tapi umat islam akan tetap ke syurga selepas habis dihisab hingga habis amalan buruk yg dibuat.
   assamualaikum!!
   🙂

 56. Saya lebih berminat kepada garis masa .. bilakah berlakunya sesuatu itu .
  Bolehkah diterangkan dgn lebih lanjut , pada zaman bilakah kisah Iskandar
  Zurkarnain itu ? dan anggaran peristiwa Yakjud Makjud di kurungkan ?

 57. sy setuju ngn fazli,..pd sy la kan, kita sbgai umat islam akhir zaman ni..knela kuatkan iman.dan tangkis segala propaganda kafir ni yg hanya ingin meyesatkan kite,mereka sememangnya mahu kite bersama2 msuk ke neraka bersama mereka tu,..dan dgn itu kite harus berpegang teguh dgn Al-Quran dan Hadis krn itulah yg nabi kite Muhammad S.A.W tinggalkan untuk umatnya yg disygi,.. dan pasti kite tak kan sesat jika kite berpegang teguh dgn keduanya,..

 58. kite xpayah percaya 1 pun ape yg org kafir ni laporkan.dorng ni semua mmg laknatullah.ni semua agenda dorg untuk mengoyahkan keimanan umat islam ni.dorang sukela ketawa trbahak2 bile kite ni percaya ape yg die bwk ni,..knonnye dorng ni pndai sgt tntng kajian bwah tanahla,planet la itu la inila,..yg penting kite ni kne kuatkan iman kite..percaya yg ESA,.Hanya Dia Yang Maha Mengetaui,.bknnye si kafir ni ha,..

 59. I trust this things but I do not think that this would happen like the way the non Muslim has predicted! No one can predict the End of the World! If you’ve seen one predictions, it is a LIE

 60. assallamualaikum…..saya percaya berita itu…sebagai manusia kita juga harus beringat kerana itulah satu petanda hampirnya kiamat,malah satu malapetaka nanti akan terjadi…maka kita haruslah bersiap sedia dan memohon pertolongan dari ALLAH SWT… dari al-mahdi ( pulau kecil kalimantan )

 61. aku tak caya NASA. jangan caya laaa. Trust me.benda2 dari Amerika, Yahudi and the geng jangan caya langsung takpa. kecuali amaran tsunami.kakaka

 62. Demonhasrisenfromhell

  you don’t trust that? It is your foolish and death wish. I trust them. NASA and America is not bad! People made them bad.. people like Pres. Bush and that swine former Israel ruler.

  NASA and America is my home and I trust them 100%. these things are real and they’re coming in time. Right now, they’re making friend with us because they know how stupid the humans are. When they clutched us all, finally, they’ll break and attack and start destroying everything after the defeat of the Antichrist.

 63. salam……….kita sebagai hamba ALLAH tak kan mengetahui bagaimana makhluk yakjuj dan makjuj tersebut kerana semuanya hanya tanda2 shj yg ALLAH gmbarkan.so, yakjuj dan makjuj hanya akan muncul bila tibanya kiamat besar.dalam al-Quran sudah nyatakan….orang kafir sentiasa ingin menghancurkan umat islam sampai hari kiamat.mereka akan melakukan apa2 strategi untuk hancurkan umat islam terutama pemikiran umat islam masa sekarang….so,tepuk dada tanya iman.

 64. mmm…bagi saya apa2 pun senang cerita kita percaya saja pada isi al=quran,hadis. kita berpegang teguh pada ajaran , beramal dan tambahkan keimanan,.. mende2 yg mcm ni yg x terbukti kesahihannya x payah la nk pkir sgt btul ke x,.. zaman sekarang x sume yg kita dgr n lihat tu btul dan x mustahil juga, mcm2 boleh berlaku dgn kehendak Allah,.. Kita boleh ambil yg elok jadikan sempadan dan jgn dicontohi dan diikuti bende yg tak baik,,.. sekiannn..

 65. Mengikut pandangan Imran N Hosein yg telah mengkaji kaum yakjuj dan makjuj selama 15 tahun.yakjuj dan makjuj atau juga di kenali sbg gog and magog adalah sebenarnya keturunan bangsa amerika dan rusia drpd nenek moyang mereka.mereka dikatakan telah membuat kerosakan di muka bumi sejak dulu lg dan akan terus membuat kerosakan sehinggalah Nabi Isa as turun ke bumi untuk memerangi mereka. Masya’allah..

  sumber : http://imranhosein.org/media/books/ivgmmw.pdf

 66. bukan ke kaum ni adalah kaum yg memusnahkn,gnas dan segalanye yg ganas la.ape plak boleh peramah la,suke buah2an la.nmpk sgt nipunye.jgn percaye

 67. salam semua… jangan kita mudah terpedaya dengan cerita yg tidak diketahui kesahihannya…ingatlah….janji Allah dalam Quran itu benar tentang kewujudan yakjud dan makjud ini… selagi tanpa ada ukti yg kukuh tentang hal ni..ini mungkin dakyah amerika untuk memusnahkan islam…bersatulah saudara seagamaku sekalian….

 68. kite boleh percaya akan kewujudannye bkn penemuan tp kte akan jumpe mase kiamat nanti….yakjuj makjuj keluar dajal dtang mse tulah kiamat…

 69. assalamualaikum….
  sy bru je bc blog nie,agk ktinggalan la…sy stuju dgn saudara fazli,
  prkara nie dh lma d sbrkan olh phak yhudi,kn kt dh sdia mklum phak yhudi mrpakn msh ktat islam,tjuan mrk utk mnghncurkn islam..dn brita2 bgini d sbrkn utk mnggoyahkn kt, sy x prcya mnusia blh mnemui yakjuj&makjuj… sy hrp umt islam lbh brhati2 dgn agenda yhudi..

 70. Subhanallah…Cerita itu benar mengenai yakjut makjut…tertulis dalam ayat AL-Quran…dan Al-quran itu benar dan nyata adanya….

 71. ya Allah, selamatkanlah orang2 islam

 72. ASSALAMUALAIKUM WBT

  cerita tentang yakjuj dan makjuj memang sahih dan benar,tertulis di dalam A-Quran…..tetapi artikel di atas tidak mempunyai bukti yg kukuh….mungkin,mereka menggunakan nama NASA untuk mengukuhkan kedudukan atau status cerita ini……semua diatas mungkin satu kebarangkalian,sama ada benar ataupun palsu…….jika benarlah cerita diatas,maka umat Islam seharusnya mengambil langkah berjaga-jaga…dan iman perlu dimantapkan…..untuk menentang yakjuj dan makjuj…kerana umat manusia ini sgt kerdil dan imannya sangat nipis seumpama kulit bawang….tetapi jika artikel di atas adalah palsu atau salah…umat Islam seharusnya tetap mengambil atau menyusun strategi untuk menghadapi yakjuj dan makjuj…bukannya takut menghadapinya…ingatlah mereka juga makhluk Allah….dan Nabi Muhammad telah bersbada dalam sebuah hadis,bahawa mereka akan dimusnahkan oleh ulat……Masya-Allah..betapa berkuasanya Allah ke ats makhluknya….Sebagai konklusi,kita seharusnya berjuang dan sentiasa berpijak di jalan Allah,tanpa meragukan bantuan daripadaNYA…terpulang kepada pembaca untuk menilai dan berfikir kerana akal telah dikurniakan untuk membezakan manusia dengan makhluk2 lain……

  SEkian
  ASSALAMUALAIKUM…..

 73. gambar x der ker?????
  nak tengok mole people 2…
  kalo betul la…mesti ade bukti.

 74. betul tu nazri..rujukan kita pada Quran dan hadith..kalu faezal n ana nk percaya terpulangla tp agenda cmni mmg dh slalu sgt digunakan oleh pihak2 musuh islam..sbb mereka xkn penah redha kita muslim sampai kiamat kelak..ana pasal agama xyh berkira la..nk blaja bayar jela kalu x jgn bg alasan..nk ngaji pun susah ka??pelik tul…berita kt atas ni pun pelik gk skit punya canggih nasa tu xknla xle nk siarkn gambar..atau drg turun bwh tanah x bwk kamera kot?hehe

 75. Sebenarnya mengikut hadith, yakjuj dan makjuj ini mempunyai telinga yang besar. Mereka tidur di atas telinga mereka. Mereka akan timbul semula pada zaman Nabi Isa a.s diturunkan kembali ke dunia. Nabi Isa a.s. juga tidak mampu mengatasi mereka sehingga akhirnya Allah datangkan sekumpulan burung yang membunuh mereka. Lalu mereka mati dan dunia pada masa itu menjadi busuk dek bangkai mereka merata-rata. Lalu Allah datangkan sekumpulan binatang yang memakan bangkai2 mereka. Jadi, peristiwa ini lama lagi! Itu tanda kiamat yang paling dekat. Tapi yang kita perlu bimbangi ialah kiamat kecil iaitu MAUT. Sudahkah kita bersedia menghadapinya.Ingat 3 perkara yang paling penting: 1. Seddeqah jariah ( banyakkan), ilmu bermanfaat ( belajar dan ajar orang pula) dan anak yang soleh……..Perbanyakkanlah selawat kerana ada satu malaikat yang ditugaskan untuk mencari orang yang berselawat dan menghatar berita kepada Rasulullah s.a.w…Sekian, wallahua’lam.

  ===========================
  Apakata kita bisnes dulu krn ia adalah usaha kita selagi hidup….
  http://www.smart-money-4-life.blogspot.com

 76. Assalamualaikum saudara dan saudari Islamku…

  Kepada smart din,adakah anda pasti bahawa kemunculan Yakjuj dan Makjuj itu lama lagi??
  Memang sewajarnya kita mmikrkan Qiamat kecil iaitu maut..tetapi…kita juga mesti bersedia menghadapi Qiamat Besar…

  Sesungguhnya,Al-Quran itu sastera yang sangat Agung,semuanya firman Allah….salah satu tanda Qiamat ialah terbitnya matahari dri sebelah barat……mungkin matahari benar2 terbit dari sebelah barat…..ataupun..ada maksud yang tersirat di sebalik firman Allah….tidakkah saudara menyedari bahawa ramai orang barat sedang memeluk Islam sekarang ini??…..mereka diberikan nur dan petunjuk…supaya memeluk Islam….mungkin ini yang dimaksudkan Allah bahawa matahari terbit dari sebelah barat,mereka mula faham akan ajaran Islam…dan mungkin suatu hari nanti populasi ISLAM mereka akan lebih meluas(AMIN) berbanding di Timur…kerana…orang timur pula yang berlebihan perangainya dari orang barat …….hilang ciri2 ketimuran..malah bertambah fasik dan ramai yang A’si..mlahan menyanjung pengaruh2 barat……dan hal ini telah berlaku sekarang……..SEKARANG… BUKAN NANTI… ATAU… AKAN DATANG… ATAU LAMA LAGI…….aduhai..betapa dekatnya kita dengan Qiamat…Pelbagai tafsiran dapat dibuat tentang hari qiamat…apa yang penting….kita mesti bersedia menghadapi kedua 2 qiamat iaitu qiamat kecil dan Qiamat besar….TINGKATKAN IMAN DAN TAKWA…….kepada wanita…ingin saya nasihatkan tutuplah aurat…rasakan kemanisannya…..syukur Alhamdulillah kepada mereka yang telah bertaubat…

  Sekian
  ASSALAMUALAIKUM
  tulisan hamba dalam halaman ini bukan bermaksud menyinggung hati mana2 pihak,
  tulisan hamba hanya untuk membetulkan akidah yg telah lama terpesong,
  hamba x sempurna,hamba ialah hamba biasa…
  tetapi hamba menulis hanya untuk dakwah keislaman…
  Agama yang hamba cintai….
  ISLAM..
  I love ALLAH S.W.T
  I love MUHAMMAD S.A.W
  I love ISLAM

  • noor hasna lope

   KECUT PERUTKU TIDAK KETAHUAN. I PRAY AND SEEK ALLAH’S HELP TO SAVE MY PARENTS, RELATIVES AND “KERABAT” MUSLIM SISTERS AND MUSLIM BROTHERS WHEREVER THEY ARE. THIS IS NO JOKE AND NOT A PLAYFUL THINGS!! BANYAKKAN BERBISIK ZIKRILLAH DI DALAM HATI KITA, BERBANYAK ISTIGHFAR SEBAB KITA SERING “TERSASUL” TERLAKUKAN DOSA. KENKADANG BILA BACA QURAN DAN TAHU MAKNANYA TERUS AKU MENANGIS SORANG DIRI SEPERTI ORANG PUTUS CINTA! IF YOU LISTERN TO MISYARI RASHID’S QURAN RECITAL SURAH AN-NAML, KAHFI, AL ISRA’ BILA DIA JERIT SUARA TANG CHORUS TENTANG QIAMAT YOU PUN MESTI NANGIS MACAM I JUGAK. I CANNOT IMAGIN WHEN QIAMAT COMES, I HOPE ALL OF US MUSLIMS FROM ALL PARTS OF THE WORLD WILL ENTER PARADISE “TANPA HISAB” TAPI TIDAK MUDAH UNTUK KE MERTABAT ITU…. KALAU YOU TENGOK KISAH ANAK ADAM KUMPULAN TERAKHIR MASUK SYURGA KELUAR DARI JAHANNAM LAGI SEDIH DAN HIBA MACAM TERTUSUK SEMBILU DI LEHER NI!!SEBAB DALAM KISAH ITU ALLAH TAALA MEMANG TERAMAT PENUH KASIH SAYANG DAN PENYANTUN KEPADA HAMBA2 NYA CUMA KITA NI JER KADANG2 TERLEBIH GEDIKM TAK SEDAR DI UNTUNG

 77. aper itu yakjuj dan makjuj???? xpham arh,,,,

 78. Mimin Pomalingo

  Ass..
  sesungunya itu adalah tanda – tanda hari kiamat akan tiba,
  dan hari kiamat akan datang pada hari jum’at…..
  barang siapa tidak mempercayai adanya tanda – tanda kebesaran allah, maka ia akan mendapatkan azab yg pedih…..

 79. ingat la wahai umat islam….
  tanda2 kiamat sudah kelihatan…
  hari kiamat semakin hampir…
  bertaubat la kamu kpd yg Maha Esa….
  semantara pintu taubat masih terbuka…
  Elakkan penyesalan di kemudian hari….

 80. assalam ,sye memang bersetuju dgn depa 2 tp 40 peratus je la .tp yg benar adalah dr Allah .Al-quran i2 adalah kalam Allah .kite umat islam harus percaya kpd nye .

 81. tak percaya sangatla, NASA ni macam2 hal, tp sebagai umat islam, kita kena percaya kepada al-Quran.

 82. jika pihak NASA menjumpai puak Yakjuj dan Makjuj maka adakah dinding yang di buat Iskandar Zurkarnain itu sudah berlubang atau mungkin sudah bocor.. fikir – fikirkan… adakah berita itu benar?? dinding yang dibuat Zurkarnain tidak mungkin dapat ditembusi dan hanya Allah S.W.T sahaja yang dapat meruntuhkan dinding itu.. Masyaallah..

 83. banyak kan lagi beri kiamat

 84. aku penah baca yg ya’juj ma’juj ni brkemungkinan adalah dr kalangan 10 puak yahudi yg ilang…..and aku mmg percaya yg ya;juj ma’juj tu lahir dr keturunan nabi noah melalui anak baginda iaitu Yafith….
  sume ni ada lam citer2 yahudi sendiri…and yahudi mmg tahu hal sebenar tentang kewujudan ya’juj ma’juj (gog magog) ni termasuk citer mengenai siapa dzulqarnain yg sebenar melalui kitab2 rahsia diorang termasuk la The Dead Sea Scroll..kitab Talmud n ntah hape2 kitab lg la…..
  apa yg pasti ya’juj ma’juj tu mmg wujud…

  ehh…tp aku x boleh trima la org kata kiamat berlaku pada 15 ramadan 2012….sekarang dh 2010….bile masa yajuj majuj kuar?? bile plak nabi isa turun??? tu blom lg dajal muncul wat pangai…..tolak campur boleh ke bende ni sume berlaku dlm masa sesingkat tu????
  ada satu lg pendapat mngatakan kiamat mgkin berlaku pada tahun sekitar 2065 ke atas berdasarkan beberapa fakta dan hadis…..yg ni aku rse leh la trima….

  apa2pon…mari lah kita perbaiki mutu keimanan kita kepada yg 6…..kita lakukanlah yg 5 tu sebaik mungkin…..

 85. aku percaya yakjuj dan makjuj memang wujud..ia dari keturunan nabi Nuh..bangsa israel yg ke10 yang telah lama hilang…dia akan keluar dari kepompongnya untuk menyerang manusia pada akhir zaman nanti…bersiap sedia wahai umat Islam..

 86. assalammualaikum,
  semuanya ketentuan ALLAH YANG MAHA ESA..
  marilah kita perbanyakan amalan mengabdikan diri kepada ALLAH SWT,kerana tiada yang mustahil bagiNYA.entah bila,kita pun tak tau terjadinya kiamat.
  Astagfirullahalazim…

 87. Sentiasalah kita berdoa kepada Allah SWT supaya di lindungi daripada fitnah dan ganguan makhluk penyesat akhir zaman samaada yang bernama yakjuj makjuj ataupun dajjal

 88. takde gambar makjud makjud kew?

 89. betol ke nie????
  tp rasanya yakjuj n makjuj bukan ramah tamah, tapi mamah mamah…..
  yakjuj n makjuj akan mkn segala benda di atas muka bumi nie kecuali, manusia.
  rasanye la…… maaf la kalau kenyataan yg sy bagi tahu ni salah,
  x berapa arif sgt, tp tau la skit2

 90. insaf2..

 91. lau psal nsa pye cite 2,mmg xlogik lgsng.kte blh pk n banding kn dgn akal fkrn kte ni

 92. Surah tu aku percaya tp cerita kat atas tu susahlah nak percaya…

  • orang barat 2 sbenaya yakjud makjud..bkankah amerika dan sekutunya suka merosakkan bumi ni…renungkanlah..

 93. orang ISLAM

  ni pandangan orang barat…jadi x yah la nak caye 100%..orang kafir ni kejenye nak sesat kan kite ….tapi yakjuj & makjuj tu mmg wujud

 94. MasyaAllaH…..
  Dunia Kita nk Dekat Hari Kiamat….
  SesungguhnYa Kita Jangan MeninggaLkan IBaDah Yang Kita Lakukan…
  Ianya Adalah PersEdiaaN paDa Hari PenghaBisan Nanti….

 95. jagan pecaya org-org kafir ya……dorg tu saje ja nak cari pasal ngan org ISLAM……kiamat tak dak sapa pun tau bila akn belaku….hanya ALLAH yang mengetahui….dan menentukannya…..so kita beserah je la…..kpd allah…

 96. Dendarlah sobat dunia ini sudah semakin tua ,dimana mana sering terjadi hal hal yang aneh
  jatuhnya meteor dimana mana .Itu membuktikan bahwa dunia ini sudah TUA.
  hal itu mengisyaratkan agar kita bertobat dan kembali ke jalan AIIah

 97. YA ALLAH, LINDUNGILAH KAMI DARI BENCANA YAAKJUJ DAN MAKJUJ…..

  AMINNNNNNN

 98. marilah kita berfikir sedalam-dalamnya

 99. memang dusta dan bohong semua di atas tu… yakjuj dan makjuj telah lama keluar ..mereka adalah yahudi eropah..cuba kaji…ini adalah kebenaran yang disembunyikan…mereka keluar cerita2 bohong yang memalingkan kita dari kebenaran…

 100. yakjuj dan makjuj adalah manusia bkn haiwan, suka melakukan kerosakan. Mereka telah lama bebas sejak zaman khalifah lagi. Mereka sekarang sedng membantu dajjal dlm usaha memerangi umat islam.. Mereka tergolong dlm org yg berpengaruh. Membntu negara barat menamatkan empayar khalifah islam, menyerang negara2 islam, melagalagakan negara islam..

 101. nak tau saper yakjuj makjuj search “sheikh imran hossein gog and magog” dalam youtube. banyak info berguna untuk yg baru nak berkenalan dgn spesis yg dah lama terlepas dan bertebaran di atas muka bumi ni.

 102. nak menipu no 1 mane ada orang yang pernah jumpa yakjuj dan makjuj dah berapa ribu tahun mereka mengali tapi tetap tak jumpa dia akan keluar apabila hampir akhirat JANGAN PERCAYA BENDA KARUT NI LA BAIK TANYA USTAZ ATAU USTAZAH KORANG ATAU IMAM

 103. jgn la dok caya sesekali dengan bedebah yg dok buat cite nie……

  diarap agar org yg dok buat cite nie tobat la cecepat…x tkut mati ka??????

 104. nnti saya kaji..

 105. kalau ada pun tunjukkanlah gambarnya?????????

 106. sesungguhnya yakjuj dan makjuj akan muncul di dunia ini apa bila kiamat datang.ini berdasarkan alqur”an .

 107. Saya tidak percaya akan penyataan NASA dan Amerika. Saya pernah mendengar cerita tentang Yakjuj dan Makjuj. Yakjuj dan Makjuj akan keluar ketika kiamat hampir tiba.
  Tembok binaan Zulqarnain akan musnah sedikit demi sedikit hasil kekuatan Yakjuj dan Makjuj. Cerita yang saya dengar ialah setiap hari Yakjuj dan Makjuj akan bertanya kepada ketua mereka jikalau mereka dapat keluar dari situ. Jikalau ketua mereka menjawab,”Sudah pastinya,” atau sebagainya, tembok tersebut akan menjadi lebih kukuh. Namun jika suatu hari ketua mereka menjawab,”Insyallah,”, tembok tersebut akan roboh dan Yakjuj dan Makjuj akan keluar dari situ.

 108. hai cerita macam itu pun para saitis kita x dapat nak sahkan apalagi kita yang jahil ni. hati2lah jangan mudah paparkan cerita begini takut banyak yang terpedaya nanti dan memberi ulasan mengikut sok sendiri.

 109. mcm mane pun wajah yakjuj dan makjuj ni,kite mesti slalu mnjd owg yg b’iman kpd Allah krn kite ialah hambanya yg lemah.jgnlah kite takowt ngan makhluk sesama kite.takowtlah ngan Allah krn dia yg maha esa.terapkn iman.jgn lupe solat.slalu b’zikir.wassalam

 110. secara logik tak masuk akal..WALLAHUALAM

 111. Walau apapun Al Quran itu benar akan ceritanya. Tidak kira apa jua keadaan yajut dan majut akan muncul sebelumnya kiamat. Kita yang patut lebih bersedia dengan pegangan agama Islam. Jangan tergelincir akidah. insyaalah kita di antara orang-orang yang mendapat kejayaan dan rahmat Allah.

 112. sukar untuk dipercayai masyaallah….

 113. hanya Allah yg mengetahuinya..sape la kita nak wat konklusi ttg ni..
  jgn sebab perkara ni,semua org b’gaduh sudah..
  perkara ni tidak disahihkan lg..
  tp kte kne sama2 igt bhw kiamat sudah dekat..
  wasalam…

 114. ~~~salam,
  nak komen tak boleh da,,iskh mulut tutupla…npe susah nak percaya ke ??!!…..hanya percaya pada kebesaran ALLAH…masa yg akan buktikan segala…k ,tutup mulut tu…;-P

 115. Yakjuk makjuk akn kuar n w0gol girls’ generation !

 116. betulker?takutnya…

 117. kewujudan yakjut makjut memang tak boleh di sangal lagi,tapi apa yang nasa@america jumpa 20 batu di bawah perut bumi itu terlalu susuh untuk kita percayai ini kerana kita juga tahu bahawa america adalah sebuah negara yang sangat suka bercakap bohong.

 118. sy kurang yakin dan jelas tentang cerita tersebut sebab tiada gambar mahluk yg diceritakan itu betulkah mahluk itu kaki dan tangannya seperti itik.klau terjadinya kiamat menurut hadis iman mahdi akan tabal diri dia sebagai iman mahdi di mekah.

 119. TUHAN SAHAJA YANG MAHA MENGETAHUI!!!!!

 120. Salam,
  Bg saya, ‘biarla luncai (NASA) dgn labu-labunya’..Tetapi sesungguhnya janji Allah adalah benar dan kita memang patut percaya pada wujudnya Yakjuj dan Makjuj. :>
  ~ AMAL MAKRUF NAHI MUNKAR ~

 121. yakjuj makjud adalah benar dan ia adalah salah satu dari tanda hari kiamat, jika di lihat di dalam quran yakyut makjud serupa kita cuma dia jika boleh keluar akan melata di seluruh dunia dengan cepat dan berkuasa tidak ada masa nak berinteraksi,,,,,,,,,,,,emmm menipu betul siapa yang mereka cerita ini…….mereka makluk allah yang memakan daging manusia dan menyeksa manusia serta membawa manusia kedalam tanah sebagai tahanan dan makanan…..sila kembali kepada ajaran islam dan alquran yang sebenar

 122. ntah pa per ntah,,
  jgn prcya kapir..
  kapir msuh kita…
  laknatullah..

 123. gak perlu pening-peningkan kepala…yang pasti temb0k itu akan pecah apabila waktu kiamat sudah benar-benar hampir…
  ternyata cerita itu cerita d0ngeng…gimana manusia biasa memecah temb0k mereka??

 124. patotnya kita selidik dulu…sblm percaya,,,

 125. pembohongan besar dari puak Nasrani Amerika

 126. ye memang kiamat dah naak dekat, tapi ini semua cerita karut. jangan terpengaruh. jangan kita takut dengan kuasa US ni, senjata diorang yang paling hebat adalah penipuan.

 127. Assalamualaikum…!!kalau sya boleh berbagi pendapat mengenai penemuan terbesar NASA ini, seharusnya kita sebagai muslim harus pandai mencermati.Betapa umat muslim sejak keruntuhan kerajaan Islam yang berawal di turki, umat muslim mengalami kemunduran dalam berbagai segi ilmu pengetahuan hingga teknologi,padahal semua itu pertama kali diwarisi oleh umat muslim dari zaman nabi idris ataupun sulaiman.Tidakkah kita sadar,betapa kita umat muslim sudah berabad-abad mulai tertinggal dalam segi pengetahuan.Padahal dalam al qur’an telah disebutkan bahwa kita hidup di dunia ini haruslah beribadah dijalan Allah,yang disebutkan beribadah disini bukan hanya shalat, berdo’a tanpa tahu kemaslahatan dunia. Maaf jika saya membanding-bandingkan,mengapa saya sebutkan umat muslim sekarang kebanyakan hanya bisa menonton yang di pertontonkan oleh masa umat selain muslim.Contoh kecil,kita bisa melihat tontonan televisi dr mana produsennya, dari mana produsen laptop tercanggih tahun ini?!Dapatkah kita mengambil segi positif dari kemaslahatan ini.Saya sedikit banyak membaca dari tafsir,betapa kaum muslim kini jauh tertinggal dalam segi ilmu pengetahuan dan teknologi yg fungsinya untuk kemaslahatan umat di dunia.Mungkin benar penemuan NASA itu, yang tidak /belum diketahui umat muslim.Selama ini sikap umat muslim kebanyakan memang begitu, mengetahui setelah ditemukan oleh umat lain.Betapa kemajuan dunia telah mahsyur, bukalah mata kita ,jangan hanya ber su uz zhan, seperti yang kita alami diantara ulama yang berbeda-beda pendapat sehingga menimbulkan perpecahan.Padahal itu adalah sebagai wacana ilmu pengetahuan umat.Ingatkah bahwa ada hadist rasul yang mengatakan “bahwa kita tidak boleh berburuk sangka karena itu salah satunya penyebab terhambat seseorang itu masuk syurga?Bangkitlah umat muslim, umat Rasulullah SAW, jangan terpuruk dan bersatulah…!!Salaam

 128. korang suma tgulah kedatangan bnjir besar 2012 ni. tp 2 bukan kiamat, 2 hanyalah bnjir yg blaku pd zaman nabi nuh sja. kite tgu same2..k thanks… kalo nasib baik kite hidup, kalo xbnasib baik kite mati la…

 129. ape kena mengena cerita zulkarnain bina tembok ngan orang bawah tanah???bukankah ada hadis yang mengatakan yajuj dan makjuj tu akan turun dari tempat yg tggi???ceh…….ngarut….

 130. silap, bukan hadis nabi tp firman allah…surah al-anbiya ayat 95-96……

 131. Allahuakbar…….

 132. ada ulama berpendapat matahari terbit di sebelah brt tu bkn matahari spt yg kte lihat skrg tetapi org blah barat yg maju dan myinari dunia dgn pelbagai kemodenan dan ilmu yg dicapai mereka tambahan pula di belah barat mkn ramai yg memeluk islam.. manakala spt yg kita lihat skrg di blah timur jauh ketinggalan dlm segenap aspek sdangkan suatu ketika dulu org blah timur yg mguasai segenap aspek iaitu pd zaman kegemilangan islam dan arab. pada zmn skrg org arab dan org2 timur semakin truk dan islam yg dianuti lbh kpd warisan.. islam pd nm tetapi solatnya x. yg solat plak tp msh mmpu buat mksiat sana sini..
  jd jika org barat yg menemukan sesuatu yg baru kita x leh tolak 100% sbb ilmu dan teknologi mereka jauh lbh tggi..
  dlm Quran mgatakan yakjuk dan mkjud x mgkin dpt mndaki dan melubangi tembok yg dibina melainkan bila sudah tiba masanya spt yg dijnjikan ALLAH..
  dlm hal ini, tidak mustahil manusia dpt smpi ke bwh bumi tetapi hnya yakjud dan mkjud je yg msh blom mmpu utk smpi ke muka bumi sbb blom diizinkan allah.
  yakjud dan mkjud hnya dpt kuar ble da dkt kiamat. skrg kan da byk tnda2 kiamat. ntah2 penemuan tu sebahagian drp tnda2 nk kiamat sbb kita xtau ble ditakdirkan ALLAH ykjud mkjud akan kuar.. mgkin btol manusia telah bertemu mereka dan ia sebahagian drp proses ykjud mkjud utk keluar dr bwh bumi.. mn kita tau kan.. kita pon xtau mcm mn mereka nk kuar nnti sm ada melalui lubang ug mereka gali sndiri atau melalui lubang yg manusia sndiri korek.. wallahuallam

 133. ada ulama berpendapat matahari terbit dr barat bkn matahari yg kita lihat skrg ni.. tp ilmu, ketamadunan, teknologi org barat yg mynari dunia di tamabh pula dgn situasi mkn ramai org barat yg memeluk agama islam.. mkn mereka menemui sesuatu yg baru mkn dekat meraka kpd agama islam berbeza dgn org timur yg ketggalan dlm sgenap aspek mskipon dl org timur sms zaman kegemilangan islam menguasai dunia. kini ketamadunan tersebut telah diambil alih oleh org barat. pada zmn skrg org arab dan org2 timur semakin truk dan islam yg dianuti lbh kpd warisan.. islam pd nm tetapi solatnya x. yg solat plak tp msh mmpu buat mksiat sana sini..
  jd jika org barat yg menemukan sesuatu yg baru kita x leh tolak 100% sbb ilmu dan teknologi mereka jauh lbh tggi..
  dlm Quran mgatakan yakjuk dan mkjud x mgkin dpt mndaki dan melubangi tembok yg dibina melainkan bila sudah tiba masanya spt yg dijnjikan ALLAH..
  dlm hal ini, tidak mustahil manusia dpt smpi ke bwh bumi tetapi hnya yakjud dan mkjud je yg msh blom mmpu utk smpi ke muka bumi sbb blom diizinkan allah.
  yakjud dan mkjud hnya dpt kuar ble da dkt kiamat. skrg kan da byk tnda2 kiamat. ntah2 penemuan tu sebahagian drp tnda2 nk kiamat sbb kita xtau ble ditakdirkan ALLAH ykjud mkjud akan kuar.. mgkin btol manusia telah bertemu mereka dan ia sebahagian drp proses ykjud mkjud utk keluar dr bwh bumi.. mn kita tau kan.. kita pon xtau mcm mn yakjud dan mkjud dpt meloloskan diri ke muka bumi sm ada melalui lbg yg mereka buat atau melalui lubang yg manusia buat.. wallahualam

 134. ntah la…sya stuju n saudara taufiq..penemuan 2 ibarat mncabar org islam yg mundur..
  tpi bley jdi la di0rng tipu…tpi dlm al-quran daa sbut tntng kaum 2,so btul la wujud…cuma manusia jmpa ke tidak lagi…itu yg jdi prsoaln..anyway,fadzli…sme la…sye pmr gak..**doa k….he3…tpi bku 2 p0wn sya daa bca,buku yakjud makjud….x cite p0wn..sume juz agk2 ja..x de yg cri0us kuaq brita tnjuk keadaan kaum 2…mgkin masa yg hampir tpi blom tiba..tnggu je la..tpi dajjal dh ade dh kt india..tnggu lgi 29 nnti kiamat la…nauzubillah..

 135. abe2x…cik…mmg la kaum 2 akn trun dri tmpat yg tinggi…tpi dari serata tmpat…diorang akn naik ke bumi…tpi dlm kes nie,manusia yg TRJUMPA kaum 2…bukan kaum 2 yg jumpa manusia….lagipun,kaum 2,keluar dari bnyak tmpat…mnta ulama sndiri yg kaji bnda nie…sbb kdang2,omputih nie otak gelong sket..

 136. tuhan yg thu sgala-galanya

 137. bilangan yakjud dan maksud sgt byk tuan,bkn spt apa yg dkatakn spt artikel d atas,yaakjud dan makjud xkn keluar slagi kta belom mngalami pprangn yg besar iaitu armageddon,marmalah al-kubra,keluarnya dajjal,imam mahdi,turunnya isa ibni maryam,semuaa itu belum terjadi…kalau kalian ingin lebih pngetahuan,kalian rujuk ayat2 Al-Quran dan hadith2 Nabi Muhammad s.a.w..dann kalian btanyakan sama alim & ulama…

 138. tuan2 boleh rujuk hadith2 shahih…yakjud dan makjud mereka bermata sepet , wajah kemerahan, berhidung pesek , mukanya lebar seperti perisai dan mereka mengenakan sepatu dari bulu…bkn spt apa yg telah kta bca spt khabar di atas..suma tu tipu daya syaitan..jgn terpedaya kalian2 semua..

 139. semua itu tipu belaka..jgn pcaya tuan…baik kta bpandukan Al-Quran dan Hadith Nabawi..lagi tepat..xkn la Allah dan Rasul nk tipu kta..semua firman Allah dan sabdaan Nabi Muhammad semuanya benar belaka…nape kita plak sibuk2 nk pcaya kata2 org yg belum tentu betul pckpannya..kalau benar spt apa yg dkatakn d atas,sya sgt2 yakin,bhwa itu bkn lah yakjud dan makjud…tp,makhluk Allah yg hidup bkongsi dunia ini dgn kta..sbb dlm Al-Quran dan hadith dah bgtau cara mereka keluar,ciri2 mereka,pwatakan mereka dgn lebih terperinci…moga Allah ampunkan saya dan kalian semua…

 140. Salam semua..
  Yakjuj & Makjuj adalah perkara ghaib yg ada diceritakan dalam Al-Quran, kitab suci agama islam kita. Seperti perkara2 ghaib yg lain, yakjuj & makjuj adalah rahsia ALLAH swt dan tiada siapa pn yg tahu rupa mereka, di mana, bila dan brapa banyak bilangan kaum ini yg akan keluar untuk membuat kerosakan dan kekacauan di seluruh dunia sebelum tiba hari kemusnahan yakni hari kiamat.. Yg pastinya hari kiamat akan tiba dan ini janji ALLAH, ia juga salah satu perkara ghaib yg tidak ada siapa tahu tarikh sebenarnya kiamat akan berlaku, Nabi Muhammad saw kekasih ALLAH sendiri pun tidak mengetahui bila berlakunya kiamat.. Jadi kita yg cetek ilmu, tipis iman ni, perbanyakkanlah ibadat dan ketaqwaan kita kepada ALLAH swt supaya kita tidak terpengaruh dgn cerita2 penemuan NASA yg hanya akan merosakkan iman org islam.. Jadi renung2kan dal selamat beramal.. Assalamualaikum..

 141. Untuk mengkaji sesuatu perkara, telusurilah dahulu, apa itu NASA. Latar belakang penubuhannya. Benarkah kita pernah ke bulan? Jika anda ragu, pasti perkara seperti ini adalah perlu diragukan juga.
  Sama sahaja, sekadar publisiti menaikkan nama NASA. Jangan la kita terpengaruh dengan publisiti. Yakjuj dan Makjuj itu bukan benda lain. Tetap manusia juga. Manusia yang tidak percaya pada tuhan yang pasti akan keluar dari tebing-tebing tinggi.

  Kita tahu siapa orangnya, yang suka buat cerita sensasi tu lah kebiasaannya!!

 142. hurm.. wahai manusia.. janganlah dikau mempertikaikan perkara yang sudah benar akan berlaku..cume tarikh dan bila sahaja tidak diketahui…allah saja tidak beri tau tarikhnya..
  supaya allah dpt membezakan yang mana umatnya beriman dan kafir… sekarang..ramai umat islam sudah menjadi kafir.. kerana islam hanya berdasarkan pada nama… bukan agama dan menjadi ikutan.yakni.. tidak mendirikan solat lima waktu dn mengikut apa sunnah yang disuruh,menutup aurat,pergaulan antara lelaki dan perempuan..allah telah berpesan pada kita semua umat… jika kamu inginkan jalan yang lurus.. dan tidak akan terpesong ke mana2.. berjanji lah.. pegang dengan teguh pada alquran dan asunnah ku… bacalah alquran pada setiap hari.. setiap masa..supaya kamu tidak terpesong… dan terjatuh dalam neraka jahanam yang sangat pedih…

 143. Sebenarnya,tembok Yagog wa magog tu bukan kat Turkey ke??

 144. tidak… saya pernah dengar tazkirah dan kajian mengenai yajud dan makjud di TV9…. oleh ustaz Danial… Yajud dan Makjud tejadi apabila tahi bintang jatuh ke bumi..iaitu selepas kehadiran dajal… Kejatuhan tahi bintang menghasilkan kepulan asap yang sangat dasyat serta menghancurkan sebuah tamadun dan teknologi… asap tersebut menyebabkan manusia menjadi lapar … malah makanan berkurangan di muka bumi… maka… manusia terpaksa makan antara satu sama lain… hanya manusia yang kuat dan kasar yang mampu survive…. di asia, orang mongolia manakala di eropah orang SERB

 145. PDA PNDAPAT ANA NASA I2 btul tp x smuanya btul….kta islam,islam mlarang kta dri menghukum percakapan org laen walaupun owg i2 bkan islam…mungkin btul tp ad jgak tmbahan nya…adakah antum x igt ap yg dibuat yahudi,nasrani dan kristin trhadap kitab taurat,injil dn zabur….mereka merubah2 kitab2 trsebut….agar sesuai dgn kemahuan meraka….n ari ni mreka membuat kahbar yg mreka menjumpai yakjut n makjut,untuk apakah mreka membuat seperti i2….?tidakkah kamu brfikir……?

 146. nggak percaya! yakjuj & majuj tidak muncul hanya selepas dajjal

 147. taik kucing eh…. Karut blako tu!! Jgn la cya…

 148. tak usahla buat apa2 andaian buat la apa yang basic saja, siap diri kita dgn iman,bukan sekadar bualan tapi mempraktikan islam itula jalan kita yang sebenar-benarnye,Wassalam..

 149. ya Allah, ampunkanlah umat2 kekasih mu (nabi muhamad) ya Allah… Sesunguhnya kami berlindung dari segala kecelakaan…. Hiduplah dgn al-quran,hadis n sunnah, nescaya x kn sesatlah kamu.

 150. Assalamu alaikum saudara seagamaku.. Ingatlah menuntut ilmu yg bermanfaat 2 adalah d fardhukan ke atas kita.. Kejarlah akhirat dan jangan pula abaikan dunia.. berjihad lah kita di jalan Allah.. Menuntut ilmu yg bermanfaat i2 adalah sebahagian drpd jihad.. Kerana tamadun kita akan maju bila kita berilmu, org luar juga tak akan pandang rendah pada kita.. Dan jgn sekali abaikan akhirat n agama kita yg mulia ini.. Perbaiki akhlak kita.. Jangan rasa diri kita lebih baik dari orang lain..Jadilah muslim yang sejati.. Wallahualam..

 151. nak publish kat my blog boleh..utk share ngan kawan2

 152. nk kongsi ngan kwn2 yek..

 153. kami x percaya pun….

 154. assalamualaikum
  mengikut kajian oleh innuyusof research mengenai yakjuj dan makjuj ni “Apakah jenis kerosakan yang dilakukan oleh Yakjuj dan Makjuj? Sesetengah ulama berpendapat bahawa mereka ini melakukan kerosakan dan keganasan dengan menerkam ke atas mangsanya seperti binatang yang merangkak, liar dan ganas. Mereka juga memakan ular, kala dan semua yang bernyawa. Al-Kalbi berpendapat: “Mereka ini keluar ke bumi pada musim bunga dan memakan semua yang dijumpainya sama ada yang hijau atau yang kering. Mereka juga membawanya masuk ke dalam bumi. Dan sesiapa yang berjumpa dengan mereka nescaya akan disiksa dan dibunuh.” Sesetengah ulama lain berpendapat bahawa mereka memakan manusia dan merosakkan apa yang ada di bumi setelah mereka keluar.” jadi kalau betul la US/Nasa dah pun berjumpa dengan makhluk ni da la ma da kena makan ni tidak siap kasi makan buah anggur lagi..lg satu mengikut kajian ibnuyusof “mereka ini sama seperti kt manusia di muka bumi Bolehlah diputuskan bahawa mereka ini adalah anak-anak Adam dan ciri-ciri mereka adalah sebagaimana manusia di atas muka bumi juga. Para sarjana Islam telah menolak kemungkinan bahawa mereka ini berupa seperti binatang atau berbentuk ganjil dan hodoh.”fikir2 kan la bersama kita berkongsi sedikit ilmu.

  wassalam

 155. kerja bagus.

  inshallah dakwah terus sampai akhir.

 156. terimalah kenyataan..bahawa kiamat itu sudah hampir..

 157. AngiNdbawaBAYU

  penipu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mulauuuu ko amerika!!!!!!!!!!!

 158. Kita ada dua perkara untuk dibahaskan di sini. Pertama, cerita Mole Hole NASA. Kedua, cerita Ya’juj dan Ma’juj dalam al-Quran. Cerita al-Quran tu takleh dipertikai lagi kebenarannya. Tak percaya – murtad, na`uzubillah. Tapi cerita NASA tu boleh dipertikai lagi. Misalnya, mana gambar kaum Mole People yg dikatakan 8 kaki tu? Mana gambar staff NASA yg hisap rokok dan beri buah kpd Mole People tu? Samakah rupa Mole people tu dgn ciri Ya’juj Ma’juj dlm kitab Islam? Kalu sama, barulah boleh kita kata Mole People tu Ya’juj Ma’juj. Kalu tak sama, Mole People tu bangsa lainlah.

  Kita tidak boleh menyangkal NASA dari segi sains dan teknologi, kita akui NASA mmg advance, sprti yg diakui Dyar, tetapi kita juga takleh terima bulat2 apa yg dikatakan NASA tu semua betul sehingga didatangkan bukti yg cukup nyata. Kesimpulannya, berita dan cerita NASA tu boleh didengar (atau dibaca) tetapi belum boleh dipercaya. Tak percaya cerita NASA ni taklah sampai murtad. Kalau nk percaya pun, selidik dulu. Itu ajaran Islam kita yg suci. Jgn terima bulat2. Bahaya.

 159. Satu lagi mengenai kiamat. Hanya Allah yg tahu bila blakunya kiamat, lambat atau bangat. Janganlah percaya pd sebarang tarikh. Nabi pun tak tau bila kiamat. Yg pasti, ia pasti berlaku. Sama ada dajal atau Ya’juj Ma’juj muncul atau tidak, kita sempat atau tidak “bertemu” mereka, itu tak penting. Yg penting persiapan diri kita untuk mati, kerana kita tetap mati walaupun dajal dan ya’juj ma’juj lambat lagi muncul, yakni walaupun kiamat masih jauh dr kita. Sebenarnya, mati itu sendiri sudahpun kiamat bg kita, iaitu “kiamat kecil”. Tak perlulah kita nk tunggu kiamat yg agung itu.
  Kalau kiamat kecil itu sentiasa kita ingat dan kita beramal secukupnya sbagai persediaan, itulah yg sebaik-baiknya.

 160. perkara ini kita memang hrs prcya….tp kta jngn anggp yg bnde ni pnghlng dri kta untk mlakukn ape2 pn………….

 161. kisah di atas adalah rekaan semata2.yakin dan berpeganglah pada Al Quran mengenai kisah yakjuj/makjuj sepertimana yang Allah turunkan. jangan terpedaya dgn dakyah musuh2 Islam. Allahu Akbar..

 162. Mengapa kita harus tidak percaya? Ini bukan perbualan kosong atau satu politikal dari mana-mana pihak. Kisah Ya’jut dan Ma’jut telah pun termaktub dalam Al-Quran. Saya hamba Allah yang hina. Walau saya cetek ilmu tapi harus percaya dengan setiap kejadian dari Nya

 163. assalamualaikum semua.SILE BACE NI.TENTANG YAKJUJ DAN MAKJUJ.**tnda2 besar kiamat :- 1) keluarn nya dajjal, 2) trunnya Isa ibnu Maryam, 3) keluarnya yakjud & makjud, 4) terbitnya matahari dr tmpt terbenamnya, 5) keluarnya binatang bumi, 6) keluarnya asap, 7) blaku pembenaman bumi d timur, pembenaman bumi d barat, 9) pmbenaman buni d semenanjung arab, 10) keluarnya api dari dasar teluk aden…
  bgaimna anda boleh fikirkn yg yakjud & makjud sudah keluar sdgkn Nabi Isa belum trun ke bumi??jgn ktakn Nabi Isa,malah dajjal pun belum keluar dr biara tempat dajjal d ikat..bkn itu sahaja,bkn kah sblm kdatangn dajjal, Allah bg tanda2 sblm kemunculan dajjal spt akn tjadi 3 tahun situasi yg sgt2 susah, pd ketika itu manusia akn d timpa klaparan yg amat sgt. Pada tahun pertama, Allah akn memerintahkn langit utk menahan 1/3 drp air hujannya & memerintah bumi menahan 1/3 drp tumbuh2annya, kemudian pd tahun ke 2, Allah akn memerintahkn langit utk menahan 2/3 drp air hujannya & memerintah bumi menahan 2/3 drp tumbuh2annya, kemudian pd tahun ke 3, Allah akn memerintahkn langit utk menahan semua air hujannya sehingga langit tdk mnurunkn hujan walau setitis sekali pun & memerintah bumi menahan semua tumbuh2annya sehingga tidak ada satu tumbuhan pun hidup, dan tidak ada binatang yg bkuku yg hidup (musanah) kecuali apa yg d kehandaki oleh Allah. Para sahabat bertanya : “Dengan apakah manusia akn hidup pd zaman itu?” Baginda s.a.w mnjawab : “Tahlil, takbir & tahmid, itu sudah memadai bg mereka sebagaimana makanan (sila rujuk hadith shahih yg diriwayatkan oleh Ibnu Majah & Ibnu Khuzaimah drp Abu Umamah r.Anhu dlm kitab As-Sahihah Al Abani)..

 164. Mohammad Fiqri

  Assalamualaikum,apa yg saya tahu mengenai yakjuj dan makjuj ni…dikhabarkan oleh seorg rakan,yakjuj dan makjuj ni,sentiasa cuba untuk keluar dari bwah tanah…lita sedia maklum bahawa,salah satu tanda2 kiamat adalah berhentinya sahutan azan di bumi ini…yakjuj dan makjuj itu mmg benar,mmg ternyata kesahihannya dalam Al-Quran…yakjuj dan makjuj ini,terhalang kerana azan yg bersahutan di muka bumi,oleh itu kita sbg umat Islam,bersatulah…sentiasa perbaiki diri untuk dunia dan akhirat..InsyaAllah,Amin…

 165. benar xbenar NASA dh jmpe tu hal drg apa yg penting tntg makhluk ni mmg dh benar2 tertulis dlam kalam Allah…ambil la pngajaran agar kta jadi insan yg lbih bertakwa..Allahualam…

 166. kita semua dah mengatahui yang kiamat itu kekal,
  dan apa yang kita perlu lakukan hanyalah melakukan ibadah dan mencari amalan sebagai bekalan di akhirat!!
  dan kita tidak boleh berdolak dalik lagi yang yakjud dan makjud itu wujud!!
  dan janganlah kita bersekongkong bersama yahudi. seperti yang anda semua katakan ada betul dan juga sebaliknya.
  pada pendapat saya walaupun saya bukanlah seorang yang tinggi ilmunya,saya berpendapat jika dikatakan saya mempercayai tentang hal ini mungkin tidak!! kerana semua manusia boleh melakukan apa sahaja untuk menarik perhatian manusia yang lain!! begitu juga dengan hal yang tertera di atas mungkin ada kesasihannya, jadi kita hanya perlu berdoa semoga kita tidak tergolong dengan orang yang tidak beriman…
  amin ra rabbal alamin………

 167. salamun alaika ya saudara dan saudari ku……….
  yg pertama syabas kepada pihalk musuh islam kerana berjaya dalam misi nye untuk melemahkanmemecah belahkan islam………
  tau nape aku bkata begitu…………tueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cube kalian tgk dari awal komen cerita ini di postkn hingga kini sudah byk mana kalian membuat dosa2 kering………..berapa byk kalian sakiti hati insan lain yang kalian sendiri tidak kenal siapa insan yang kalian sakiti hati itu………bemuzakarah itu dibenarkan berhujah juga benar tetapi lihatlah pada isinya……bukan pada luarnya…..waima apa pun penemuan yg di uar2kn oleh mereka kita umat islam seharusnya tahu yg kisah yakjuj d makjuk itu sudah ada dlm al-quran jd anda sebagai islam seharusnya fhm kerana bab itu terkandung dlm rukun iman di bawah rukun pecaya pada hari akhirat…….telah di terangkan apa itu akhirat bagaimana suasana nya dan tanda2 nya ada yg besar dan ada yg kecil………it baru sikit jika esok nanti Nabi Isa a.s turun imam mahdi turun anda semua pecaya dan bagaimana nk pecaya org 2 adalah sebenar benar Nabi isa dan iman mahdi……..ambil contoh yang mudah dan ringkas……. mampukah seorang wanita hamil tanpa sentuhan lelaki nescaya kalu itu yg berlaku sekarang kalian semua tuduh wanita itu pendusta tapi cuba renungkan maryam……..jika kalian hidup sezaman dgn maryam ketika itu…. kamu percaya………..cuma yang benar2 beriman sahaja tuhan akan beri cahaya untuk mendapat kepecayaan dan berpegang teguh pada kepecayaan itu………kalian ingat amerika itu bodoh izrael itu bodoh……mereka mengkaji al-quran dan islam untuk menghancurkan penganut dan islam itu sendiri mereka gunakan bab2 dlm al quran agar kita beselisih fhm ttg agama kita sendiri. mengapa ini terjadi…….??? sebab kita buta……..kita mengaji tapitidak mengkaji dan ada yang mengaji hanya tau mengkaji al-quran……….fikir2kn lah saudara2 ku x usah di kocak ketenangan jiwa mu dgn hal dunia yg mmg nyata semakin bergelora ,,,,,tp renungkan lah tanda2 kiamat tue dalam dirimu…………kerna tanda2 itu ade dlm dirimu…………akhir kalam ku susun sepuluh jari tanda memohon hati ampun dari kalian jika tulisan ku melukakan menguris @ menyakitkan kalian aku juga manusia sama seperti kalian bersifat baru x lari dari salah dan dosa………. wasalam….

  .(a’faal asma sifat dzat)

  • Askm bos2 sekalian sya ad bbrapa soalan bodoh utk dketghkn..
   1.Mole hole x ikut klua ke mse geng nasa tu klua dri tempat tsebut?
   2.Klu yela 2 yakjuj makjuj makneny nasa lg hebat n kuat(lwan Tokey(Allah) sbb itu urusan Allah d alam ghaib) sbb blh korek tembok besi bsalut tembaga 2 yek?yakjuj makjuj pn Allah kwal x bg klua apatah lg mnusia..kafir pulak tu..ke mcmane ek?
   3.Agak2ny ad x nasa ambik sekor bwa blik n buat kajian kt markas dorg yg canggih gile tu?klu ad mst org dlm nasa ad bwa klua info2 rahsia psal hal tu..klu ad tlg2 la syer hihihi..2 pn klu ad..
   4.Apsal geng2 nasa tu tlpas klua dri tmpat tu yek..yelah da la yajuj majuj(tu pn klu mkhluk 2 yjuj mjuj) tu gnas mnurut Quran n Hadis..jwabnye pantang nmpk dging fresh msti dorg sapu..yela bnatang2 ats n bwah bumi pn dorg sapu…hehehe
   5.Agaknye mst mole hole tu da moden skit…yela nasa mst bina lif bwah tnah kn…xkn la dorg trun pkai tali pulak kn..pnat tuuuu….ksian geng2 nasa tu…agaknye mse nk kiamat nnt ykjj mkjj pkai lif tu kot nk naik ke atas bumi nnt hihihi…..yela da moden kn ke mcmane?
   Aduuuuu….pning2 sponsor panadol sbijik gawat nih hihihi…

 168. tak mungkinlah itu kaum Ydan M.mereka bukankah suka berbuat kerosakan.sedangkan tembok itu pun disembunyikan oleh allah macammana orang amerika boleh menjumpainya.wallah
  ualam

 169. mohd amiruddin,

  xda apa2 dlm bumi Allah swt. boleh disembunyikan.

 170. jejaka idaman

  saya pun x caya la tntang ni

 171. Nauzubillah…………….crta ini x perlu dgmbarkn kerana semuanya samiat……percaya Al- Quran & Hadith, rukun Iman &
  Islam ,semuanya benar…x perluy dipertikaikan.Apa yang penting kembali pada Islam yang asal dan abadi.Muhasabahlah diri sblum terlambat ……….ALLAHUAKHBAR……..

 172. AKu_yG_MeNcArI

  minta share ..

 173. ASSLAMUALAIKUM…..KEPADA ANDA SUME KITE SAME2 JE LA AMBIK IKTIBAR…KITE BOLEH MENDENGAR TP TIDAK BOLEH PERCAYE.BERPEGANG TEGUHH APA YANG TERKANDUNG DALAM AL QURAN DAN HADIS.DH TERTULIS TENTANG YAKJUJ DAN MAKJUJ DALAM SURAH AL KAHFI.SO KITE SEBAGAI UMAT ISLAM HARUS PERCAYE.APE2 PN KITE HARUS BERSIAP SEDIA DENGAN AMAL,MANTAPKAN IMAN…TEGUHKAN IMAN…SENGTIASE TINGKATKAN IMAN.TANAMKAN TAQWA DALAM DIRI KITE.FIRMAN ALLAH ITU BENAR JANJI ALLAH ITU BENAR.FIRMANNYA..BARANGSIAPA YG BERPEGANG TEGUH PADAKU…NESCAYA AKU SENTIASE MEMBAWANYA KE JALAN YANG LURUS…MEMELIHARANYA DARI KEJAHATAN DAN KESESATAN..DAN BARANGSIAPA MEMALINGKAN DIRINYA DARIKU…KESESATANLA BAGINYA.TERNYATA.ALLAH JUGA MEMBERI PETUNJUK DAN HIDAYAH KEPADA HAMBANYA2 YANG DIKEHENDAKI.KITA PULA MESTI SENTIASA BERDOA MEMOHON PETUNJUK,HIDAYAH DAN RAHMAT DARINYA.YANG PENTING KITA YAKIN DENGAN AYATNYA.

  TENTANG YAKJUJ DAN MAKJUJ…SMP SATU MASA AKAN TURUNNYA NABI ISA A.S DI KOTA SYRIA(DAMSYIK)..SETELAH TIMBULNYA DAJJAL DI TENGAH2(KOTA SHAM DAN IRAQ}NABI ISA AKAN MEMBUNUHNYA DENGAN LEMBING YG DIBAWANYA DARI LANGIT.SELEPAS ITU KELUARLA YAKJUJ DAN MAKJUJ…MEREKA AKAN MENYUSURI SEMUA MUKA BUMI INI.APA BILA MEREKA MENHIRUP AIR…NESCAYA KERINGLA AIR DI MUKA BUMI INI.ALLAH BERFIMAN”TIADA SATU DARI KALANGAN HAMBA2KU DAPAT MELAWAN YAKJUJ DAN MAKJUJ.DAN ALLAH BERFIRMAN KEPADA ISA A.S”BAWALAH HAMBA2KU KE GUNUNG UTK MENDAPAT PERLINDUNGAN.ISA A.S PN MEMBAWA ORG2 MUKMIN KE GUNUNG.PADA MASA ITU KELAPARAN BERLAKU SEHINGGA SEEKOR UNTA TERAMAT MAHAL.LALU ISA A.S DAN ORG2 MUKMIN BERDOA KEPADA ALLAH MENGHNCURKAN YAKJUJ DAN MAKJUJ.LALU ALLAH MENGIRIMKAN ULAT2 UTK MEMUSNAHKAN MEREKA.BERGELIMPANGAN MAYAT MEREKA DI SRATA PELUSUK BUMI INI.NABI ISA BERDOA LAGI KEPADA ALLAH UTK MEMBERSIHKAN MAYAT2 MEREKA.LALU ALLAH MENGIRIMKAN BURUNG2 YANG SEBESAR UNTA UTK MEMBERSIHKAN MAYAT2 YAKJUJ DAN MAKJUJ.ALLAH JUGA MENURUNKAN HUJAN….LALU TIMBULLAH TANAM TANAMAN YANG BESAR2 UTK ORG2 MUKMIN..SEHINGGAKAN SEHELAI DAUN PN DAPAT DIJADIKAN ORG2 MUKMIN TEMPAT BERTEDUH.NABI ISA A.S AKAN MEMERINTAH BUMI SELAMA 40 THN…MENUNAIKAN HAJI DAN BERKAHWIN.AKHIRNYA SELAMA 40 TAHUN BAGINDA WAFAT DAN MAKAMNYA BERSEBELAHAN DENGAN MAKAM NABI PEMBERI SYAFAAT IAITU NABI MUHAMMAD S.A.W.WALLAHUALAM…

  JADI KITA SEBAGAI MUKMIN HARUS PERCAYA DENGAN JANJI2 ALLAH…DANYAKIN DENGAN AYAT2 DAN FIRMANNYA….BARANGSIAPA YANG BERPEGANG TEGUH PADA KU…

  “NESCAYA AKU TETAP MEMELIHARANYA DARI KESESATAN,KEMAKSIATAN,KEJAHATAN,KEKUFURAN,DAN KECELAKAAN”

  WAHAI2 ORG BERIMAN JANGANLA KHUATIR ATAU GUSAR SELAGI KITA BERADA DIJALANNYA…INSYAALLAH…

  DAN PERCAYALA …SURAH YASIN AYAT 82″INNAMAAMRUHU IZZAARADASHAI AN ANYAKULLAHU KUNFAYAKUN”

  YANG BERMAKSUD JIKA AKU BERKEHENDAKKAN SESUATU ITU TERJADI…MAKA JADILA IA..

  JIKA ANDA BERMINAT MEGETAHUI LEBIH LANJUT BACELA SURAH AL KAHFI.ATAU ANDA BOLEH MENGIRIMKAN EMAIL KEPADA SY UTK KITA BERKONGSI ILMU DAN MEMANTAPKAN LG IMAN(mie_6525@yahoo.com)

 174. ASSLAMUALAIKUM…..KEPADA ANDA SUME KITE SAME2 JE LA AMBIK IKTIBAR…KITE BOLEH MENDENGAR TP TIDAK BOLEH PERCAYE.BERPEGANG TEGUHH APA YANG TERKANDUNG DALAM AL QURAN DAN HADIS.DH TERTULIS TENTANG YAKJUJ DAN MAKJUJ DALAM SURAH AL KAHFI.SO KITE SEBAGAI UMAT ISLAM HARUS PERCAYE.APE2 PN KITE HARUS BERSIAP SEDIA DENGAN AMAL,MANTAPKAN IMAN…TEGUHKAN IMAN…SENGTIASE TINGKATKAN IMAN.TANAMKAN TAQWA DALAM DIRI KITE.FIRMAN ALLAH ITU BENAR JANJI ALLAH ITU BENAR.FIRMANNYA..BARANGSIAPA YG BERPEGANG TEGUH PADAKU…NESCAYA AKU SENTIASE MEMBAWANYA KE JALAN YANG LURUS…MEMELIHARANYA DARI KEJAHATAN DAN KESESATAN..DAN BARANGSIAPA MEMALINGKAN DIRINYA DARIKU…KESESATANLA BAGINYA.TERNYATA.ALLAH JUGA MEMBERI PETUNJUK DAN HIDAYAH KEPADA HAMBANYA2 YANG DIKEHENDAKI.KITA PULA MESTI SENTIASA BERDOA MEMOHON PETUNJUK,HIDAYAH DAN RAHMAT DARINYA.YANG PENTING KITA YAKIN DENGAN AYATNYA.

  TENTANG YAKJUJ DAN MAKJUJ…SMP SATU MASA AKAN TURUNNYA NABI ISA A.S DI KOTA SYRIA(DAMSYIK)..SETELAH TIMBULNYA DAJJAL DI TENGAH2(KOTA SHAM DAN IRAQ}NABI ISA AKAN MEMBUNUHNYA DENGAN LEMBING YG DIBAWANYA DARI LANGIT.SELEPAS ITU KELUARLA YAKJUJ DAN MAKJUJ…MEREKA AKAN MENYUSURI SEMUA MUKA BUMI INI.APA BILA MEREKA MENHIRUP AIR…NESCAYA KERINGLA AIR DI MUKA BUMI INI.ALLAH BERFIMAN”TIADA SATU DARI KALANGAN HAMBA2KU DAPAT MELAWAN YAKJUJ DAN MAKJUJ.DAN ALLAH BERFIRMAN KEPADA ISA A.S”BAWALAH HAMBA2KU KE GUNUNG UTK MENDAPAT PERLINDUNGAN.ISA A.S PN MEMBAWA ORG2 MUKMIN KE GUNUNG.PADA MASA ITU KELAPARAN BERLAKU SEHINGGA SEEKOR UNTA TERAMAT MAHAL.LALU ISA A.S DAN ORG2 MUKMIN BERDOA KEPADA ALLAH MENGHNCURKAN YAKJUJ DAN MAKJUJ.LALU ALLAH MENGIRIMKAN ULAT2 UTK MEMUSNAHKAN MEREKA.BERGELIMPANGAN MAYAT MEREKA DI SRATA PELUSUK BUMI INI.NABI ISA BERDOA LAGI KEPADA ALLAH UTK MEMBERSIHKAN MAYAT2 MEREKA.LALU ALLAH MENGIRIMKAN BURUNG2 YANG SEBESAR UNTA UTK MEMBERSIHKAN MAYAT2 YAKJUJ DAN MAKJUJ.ALLAH JUGA MENURUNKAN HUJAN….LALU TIMBULLAH TANAM TANAMAN YANG BESAR2 UTK ORG2 MUKMIN..SEHINGGAKAN SEHELAI DAUN PN DAPAT DIJADIKAN ORG2 MUKMIN TEMPAT BERTEDUH.NABI ISA A.S AKAN MEMERINTAH BUMI SELAMA 40 THN…MENUNAIKAN HAJI DAN BERKAHWIN.AKHIRNYA SELAMA 40 TAHUN BAGINDA WAFAT DAN MAKAMNYA BERSEBELAHAN DENGAN MAKAM NABI PEMBERI SYAFAAT IAITU NABI MUHAMMAD S.A.W.WALLAHUALAM…

  JADI KITA SEBAGAI MUKMIN HARUS PERCAYA DENGAN JANJI2 ALLAH…DANYAKIN DENGAN AYAT2 DAN FIRMANNYA….BARANGSIAPA YANG BERPEGANG TEGUH PADA KU…

  “NESCAYA AKU TETAP MEMELIHARANYA DARI KESESATAN,KEMAKSIATAN,KEJAHATAN,KEKUFURAN,DAN KECELAKAAN”

  WAHAI2 ORG BERIMAN JANGANLA KHUATIR ATAU GUSAR SELAGI KITA BERADA DIJALANNYA…INSYAALLAH…

  DAN PERCAYALA …SURAH YASIN AYAT 82″INNAMAAMRUHU IZZAARADASHAI AN ANYAKULLAHU KUNFAYAKUN”

  YANG BERMAKSUD JIKA AKU BERKEHENDAKKAN SESUATU ITU TERJADI…MAKA JADILA IA..

  JIKA ANDA BERMINAT MEGETAHUI LEBIH LANJUT BACELA SURAH AL KAHFI.ATAU ANDA BOLEH MENGIRIMKAN EMAIL KEPADA SY UTK KITA BERKONGSI ILMU DAN MEMANTAPKAN LG IMAN(mie_6525@yahoo.com)

 175. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  kepada rakan2…tlg bg fakta melalui hadis dan AL QURAN.

  tentang bile berlakunya kiamat hanya ALLAH sahaja lebih mengetahui…

  dan kepada saudara “tanpa nama” anda berfikir kalo “ikot logik” 2065 aku bleh trime??

  jawanpannye tidak mustahil kiamat berlaku dlm mase terdekat kerana sahabat bertanye kepada nabi”ya rasullullah..bilakah berlakunya kiamat dan sabda rasul”kiamat tidak akan berlaku sebelum muncul 10 tanda besar kiamat dan tidak mustahil ia akan berlaku dlm mase terdekat kerana(harap anda yang bernama “tanpa nama” faham maksud ini)……tidak mustahil akan berlaku dlm mase terdekat kerana sabda nabi “SEHARI BAGAIKAN SETAHUN…SEHARI BAGAIKAN SEBULAN…SEHARI BAGAIKAN SEMINGGU…DAN SEHARI BAGAIKAN HARI2 BIASE”…..DAN FIRMAN ALLAH “JIKA AKU BERKEHENDAKKAN SSUATU ITU TERJADI MAKA JADILAH IA”

 176. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  setengah hadis berpendapat turunnya mereka….

  imaam mahdi-dajjal(belum dikenali)-asap dukhan-dajjal(sudah dikenal umat islam)-isa a.s-yakjuj dan makjuj

  1) IMAM MAHDI…

  nama sebenar imam mahdi ialah MUHAMMAD BIN ABDULLAH sama seperti nama nabi pemberi syafaat iaatu nabi MUHAMMAD S.A.W.Juga nama bapanye same juga name bapa nabi S.A.W.beliau juga dari keturunan nabi S.A.W…dengan isteri baginda iaitu FATIMAH.

  Dia akan muncul sebagai khalifah dimuka bumi ini setelah dunia ini dihiasi kekejaman,kejahatan dan kezaliman.semase dlm perjalanan beliau org2 mukmin belum mengenalinya lg sehinggala beliau membuat haji dimekah(tawaf)…barulah org mukmin mengenalinya SERTA membai ‘ahnya.beliau akan memenuhi dunia ini same seperti(yg sebelumnya dihiasi kekejaman kezaliman dan kejahatan)…dengan penuh keadilan dan saksama.sebelum beliau menjadi imam dan pemimpin kepada org mukmin utk mengerjakan solat subuh…turunlah nabi isa a.s yg dibawa turun oleh 2 malaikat..dengan tangan isa meletakkan tgnnya di sayap2 malaikat.semase isa turun….imam mahdi telah memberi laluan kepada isa a.s utk menjadi imam solat subuh..namun isa telah meletakkan kedua belah tgnnya dibahu imam mahdi dan menyuruhnya menjadi pemimpin solat tersebut

  bersambung dibawah….TENTANG ISA.AS…

 177. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  CIRI2 NABI ISA…

  KULITNYA KEMERAHAN…RAMBUTNYA LURUS KEBASAHAN UMPAMA ADA TITISAN AIR TELAH MENITIS DIBAHUNYA…HIDUNGNYA TINGGI(MANCUNG)

  bersambung dari ats…..

  nabi Isa a.s akan turun dikota damsyik(syria) semase umat islam baru hendak mengerjakan solat subuh bersama imam mahdi sebagai pemimpin solat tersebut..setelah selesainya solat subuh…ISA A>S telah menyuruh seorng mukmin utk membuka pintu besar dimane diluar pintu tersebut adalah DAJJAL AL MASIH BERSAME PENGIKUTNYA..seramai 70,000 ribu panji berwarne hijau dan 70,000 pengikutnye.setelah DAJJAL melihat ISA A.S …dajjal pn berlari….SETELAH ISA.AS memberinye amaran “aku akan membunuhmu dengan lembing yang ku bawe dari langit”.DAJJAL lari….akhirnya ISA A.S dapat mengejarnya dan membunuhnye di KOTA LUD(mengikut pandangan ulamak muktahir kota lud ialah lapangan terbang israel)

  bersambung dibawah tentang ciri2 dajjal………

 178. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  dajjal sebelum dikenali adalah seorg manusia dimane sama seperti manusia yang lain…

  sebelum dia mengaku dia adalah dajjal ..die telah menguasai seluruh dunia ini(timur,selatan…dan semenanjung arab)tiada bumi yg tidak dipijaknya.seperti sabda nabi S.AW”DAJJAL AKAN MENGHIASI BUMI INI DENGAN KEMEWAHAN(PADA PENGIKUTNYA SHAHAJA)DAN MENGHIASI SEKATAN,KELAPARAN (PADA ORG2 ISLAM)..selama 7 thn…dimana sehari bagaikan setahun,sehari bagaikan sebulan dan sehari bagaikan hari2 biase”

  akhirnya secare terang2 die mengaku dia adalah al masih DAJJAL secare terang2 dan mengaku dia adalah TUHAN…

  SETELAH ITU…

  ALLAH S.W.T murka….dan ALLAH TELAH menghujani bumi ini dengan METEOR….dimane bila meteor tersebut terhempas menimbulkan asap yang dikenali sebagai ASAP DUKHAN..

  bersambung dibawah tentang asap dukhan bile terkena pd org mukmin dan dan org kafir…

 179. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  bersambung dari ats…

  dajjal akan muncul ditengah2 kota(syam dan iraq)..

  asap dukhan telah memenuhi dan meliputi seluruh pelusuk bumi.terjadinya jatuhnya meteor dan asap dukhan adalah pada bulan ramadhan.

  KENAPA BULAN RAMADHAN?

  ALLAH TELAH MENETAPKAN PADA BULAN RAMADHAN KERANA…pada mase itu umat islam berpuase dimane puase boleh mengimbangi struktur badan org yang berpuase.begitu MAHA PENCIPTANYA ALLAH S.W.T.

  asap tersebut dan meteor tersebut juga meliputi pada waktu subuh.sabda nabi S.AW.”HENDAKLAH KAMU APABILA TERDENGAR BUNYI DENTUMAN YANG KUAT HENDAKLAH KAMU MENUTUPI BADAN DENGAN SELIMUT YANG TEBAL DAN SEGERALAH BALIK DAN MENUTUPI PINTU MASING DAN BERPESAN PESANLA KAMU KEPADA ANAK2 DAN ISTERI dan BERSUJUDLAH KAMU SAMBIL BERTASBIH MENGUCAP “SUBHANALLAH YA QUDDUS”

  disini pd mase itu bile terjadi jatuhnya meteor dan asap dukhan…umat islam pd mase ITU hendakLAH blk ke rumah masing2 dan menelimuti badan dengan selimut.dan hendaklah kita bersujud dan mengucap “subhanallah ya quddus”….dimane SEMASE KITA AKAN BERSUJUD DAN BERTASBIH…ALLAH AKAN MENIDURKAN KITA(KEPADA ORG2 YANG BENAR2 BERIMAN)UTK MENGELAK DARI TERKENA ASAP TERSEBUT

  bersambung dibawah tentang efek kepada org beriman dan kepada org kafir…

 180. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  sambungan asap dukhan…

  kepada org2 kafir dan org2 beriman(tp fasik,munafik) bile tersentuh dan terhidunya asap dukhan berubahlah tubuh badan mereka sehingga menjadi PEKAK,BISU,DAN BUTA…

  dan kepada org2 yg benar2 beriman hanye timbul sejenis penyakit iaaitu SELESEMA.BEGITU BERUNTUNGNYA ORG YANG BENAR2 BERIMAN DAN BERPUASE…KERANA PUASE BOLEH MEMAKSIMAKAN SISTEM PERTAHANAN BADAN DAN
  KUAT…BEGITU SEMPURNANYA STRATEGI ALLAH S.W.T DAN BEGITU PENYAYANGNYE PENCIPTA KEPADA ORG2 YANG BERIMAN.

  DAN DAJJAL……..

  dajjal juga akan serta merta brubah bentuk tubuhnya dimane badannya
  akan menjadi GEMPAL,MATANYA BUTA SEBELAH,TIMBULNYA LEBIHAN DAGING DAN TERTERA DI ANTARA KEDUA KENINGNYA TULISAN “KAFFIR”.dimane org buta pn boleh mengenalinya.

  pada mase itu semua org beriman mengenalinya…..

  bersambung dibawah tentang seorg mukmin mati syshid setelah menawarkan diri berjumpe dajjal utk membuktikan ia adalah benar al masih dajjal….

 181. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  setelah itu datanglah seorang hamba ALLAH yang soleh menawarkan diri utk membuktikan kepada dunia islam bahwa benar pemimpin itu adalah al masih dajjal…

  semase dalam perjalanannya die telah disekat oleh para pengikut dajjal…tetapi dajjal telah membenarkannya masuk….

  dalam perjumpaan itu pemuda tersebut terkejut dan berkata kepada dunia “WAHAI ORG2 BERIMAN…BENAR INI ADALAH AL MASIH DAJJAL…

  dajjal terAmat marah lalu membelah badannya…maka terbelahlah pemuda soleh tersebut.dan dajjal telah berkata..”wahai pemuda,…bangunla engkau”

  dengan izin ALLAH pemuda tersebut bangun semula.maka dajjal pn berkata”wahai pemuda…tidakkah engkau lihat aku telah menhidupkan kamu smule…tidakkah engkau mengaku aku adalah tuhanmu”?

  maka pemuda tersebut “aku sesekali tidak akan mengaku engkau adalah Tuhanku malah semakin kuat keyakinanku engkau adalah AL MASIH DAJJAL

  maka dajjal cube membelahnya lg…tp dengan izin ALLAH kepala dan belakng pemuda tersebut telah menjadi keras seperti besi.

  maka dajjal pn memotong lengan dan kaki pemuda tersebut dan mencampakkannya…

  sabda nabi S.A.W “SESUNGGUNHYA ORGAN2 PEMUDA TERSEBUT TELAH DICAMPAKKAN OLEH ORG KAFIR TERSEBUT KE SYURGA…. YANG BENAR2 DITIPU DAYA IALAH ORG KAFIR ITU SENDIRI”….SYAHIDLA PEMUDA TERSEBUT..

  sambungan dibawah tentang utk mengelak dari difitnah…

 182. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  kita sebagai org islam utk mengelak kan diri ini dari difitnah oleh bermacam2 fitnah…atau utk mengelak diri dari fitnah dajjal atau utk mengelak diri dari didekati dajjal hendaklah…….
  membaca …..

  sabda nabi S.A.W.’HENDAKLAH KAMU MEMBACA 10 AYAT TERAWAL SURAH AL KAHFI DAN 10 AYAT TERAKHIR SURAH AL KAHFI”

  SAMBUNGAN DIBAWAH TENTANG YAKJUJ DAN MAKJUJ…

 183. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  SETELAHNYA TURUNNYA NABI ISA A.S DAN DAJJAL DIBUNUHNYA MAKA…..

  dengan izin ALLAH…..runtuhlah tembok2 yang menghalang bangsa yang dikenali yakjuj dan makjuj ini…dengan itu turunlah mereka dari tempat2 yang tinggi…..

  setiap laluannya…apabila mereka menghirup air…maka keringlah air dilautan…melakukan kerosakan diseluruh muka bumi.akhirnya salah seorng dari mereka berkata…”semua penghuni dibumi telah kita hancurkan…tinggal la penghuni di langit”

  ALLAH BERFIRMAN “TIADA SATU PN DIKALANGAN HAMBA2KU YANG DAPAT MENENTANG HAMBA2KU IAITU YAKJUJ DAN MAKJUJ INI’.

  ALLAH TELAH MEWAHYUKAN KEPADA ISA “BAWALAH ORG2 MUKMIN KEGUNUNG UTK MENDAPATKAN PERLINDUNGAN”.maka ISA A.S pun membawa org2 mukmin ke gunung..pada mase itu terjadilah kelaparan dimana harga seekor unta teramat mahal.

  akhinyA NABI ISA .A.S bersama org2 mukmin berdoa kepada ALLAH supaya ALLAH menghancurkan yakjuj dan makjuj.ALLAH telah memperkenankan doa tersebut lalu ALLAH telah mengirimkan ulat2 dileher yakjuj dan makjuj.

  bergelimpanganlah mayat2 mereka…tapi pada mase itu tiada seorng pn yang berani keluar lagi sehinggakan seorg pemuda memberanikan diri.maka dilihatnya semua hamba2 ALLAH TERSEBUT TELAH MATI.

  bersambung dibawah…

 184. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  maka ISA A.S pun berdoa kepada ALLAH..supaya ALLAH membersihkan mayat2 yakjuj dan makjuj…

  lalu ALLAH telah mengiirimkan BURUNG2 DIMANA SAIZ BURUNG2 ITU SAMA BESARNYA DENGAN SEEKOR UNTA.. UTK MEMBERSIHKAN MAYAT2 YAKJUJ DAN MAKJUJ .ALLAH juga telah menurunkan hujan….maka timbullah tanam tanaman yang besar2 dan buah buahan utk org2 mukmin dimana juga sehelai daun pun mampu dijadikan tempat berteduh bagi org2 mukmin.

  PEMERINTAHAN NABI ISA…..

  setelah itu nabi isa pun memerintah bumi ini selama 40 tahun dengan adil dan saksama.baginda juga telah menghapuskan berhala2 dan mengislamkan setengah penganut kristian.tetapi pada mase itu masih ada lg mempercayai bahwa isa itu adalah anak TUHAN…maka sesatlah bg mereka.baginda juga telah menunaikan haji di mekah dan mengikut dan mempelajari AL QURAN dan SUNNAH NABI MUHAMMAD S.A.W.baginda juga telah berkawin.

  setelah memerintah selama 40 thn akhirnya baginda pun wafat…dimana makamnya telah diletakkan bersebelahan makam nabi pemberi syafaat iaitu MUHAMMAD S.A.W.(dimana sekarang bersebelahan makam nabi .S.A.W telah dikosongkan utk ISA A.S).

 185. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  DISINI SAYA NYATAKAN APA DICERITAKAN ADALAH DARI PANDANGAN HADIS YANG SOHEH DAN AL QURAN(AL KAHFI) DAN JUGA DARI PANDANGAN ULAMAK2 MUTAKHIR.

  DAN JIKA ANDA INGIN MENDALAMINYA BACALAH SURAH AL KAHFI

  JIKA ADA YANG TIDAK MEMPERCAYAINYA SAMALAH JUGA DIA TIDAK PERCAYA PADA AYAT2 ALLAH S.W.T

  KEPADA RAKAN2KU…BERSAMALAH KITA MANTAPKAN IMAN,TEGUHKAN IMAN….SENTIASA TINGKATKAN IMAN DAN MEMBERBAIKI SETIAP KELEMAHAN DIRI KITA TENTANG AGAMA.

  HENDAKLAH KITA JUGA SENTIASA MEMBAWA DIRI KEJALAN YG LURUS KERANA ALLAH BERFIRMAN” BARANGSIAPA MENGIKUT PANDUAN DARIKU NESCAYA AKU AKAN MEMELIHARANYA DARI KECELAKAAN,KEZALIMAN,KEMAKSIATAN,FITNAH…DAN BARANGSIAPA MEMALINGKAN DIRINYA DARI AYAT2KU TERNYATA SESATLA BAGINYA

  ALLAH JUGA MEMBERI PETUNJUK KEPADA BARANGSIAPA YANG DIKEHENDAKINYA…KITA SEBAGAI UMAT ISLAM HENDAKLAH SENTIASA BERDOA MEMOHON PETUNJUK,HIDAYAH DAN RAHMATNYA..

 186. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  KEPADA ORG YANG BERIMAN WALAUPN IMANNYA SEBESAR ZARAH…JANGANLAH KITA GUSAR ATAU KHUATIR SELAGI KITA BERADA DI JALAN YANG LURUS NESCAYA ALLAH TETAP MEMELIHARA KITA..KITA HENDAKLAH MEMBACA DAN MENYAKINI AYAT2YA…SESUNGGUHNYA

  “JANJI ALLAH ITU BENAR DAN FIRMAN ALLAH ITU BENAR”

  DAN KITA SEBAGAI MANUSIA HENDAKLAH BERINGAT TIADA YANG MUSTAHIL DISISI ALLAH…LAMBAT ATAU CEPAT SESUATU ITU HENDAK BERLAKU TIDAK ADA YANG MUSTAHIL WALAUPUN SESUATU KEJADIAN ITU BOLEH BERLAKU DALAM WAKTU YANG SINGKAT DIMANA FIRMANNYA BERBUNYI..

  “INNAMA AMRUHU IZZA ARA DASYAI AN AN YAKULALLAHU KUNFAKUN”bermaksud
  jika aku berkehendakkan sesuatu itu terjadi maka jadilah ia….SURAH YASIN AYAT KE 82.

  JADI KITA HARUSLA BERSIAP SEDIA SEBARANG KEMUNGKINAN TANAMKAN SIFAT TAKWA DALAM DIRI KITA.

  MANA YANG BETUL SAYA KONGSIKAN BERSAMA ANDA DAN YANG SLAH MAAFKAN SAYA.JIKA ANDA BERMINAT DALAM SEBARANG PERTANYAAN ATAU INGIN BERKONGSI ILMU EMAILKAN PADA SAYA (mie_6525@yahoo.com)

  marilah kita berusaha mencari ilmu agama dan mendalami maksud AL QURAN serta memantapkan TAQWA DAN IMAN

  WAALLAHHUALAM……….

  “ALLAH…ALLAH….ALLAH”

 187. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  ADE YANG BETANYE TENTANG YAKJUJ DAN MAKJUJ LG…

  YAKJUJ DAN MAKJUJ TINGGAL DI ANTARE 2 BUAH GUNUNG(BACA SURAH AL KAHFI AYAT KE 93)DAN ZULKARNAIN TELAH MEMBINA TEMBOK DENGAN MENGGUNAKAN KEKUATAN MANUSIA,ALATAN IAITU BESI DAN TEMBAGA(AYAT KE 96)DAN SAMPAI SATU MASA ALLAH S.W.T SENDIRI AKAN MERUNTUHKAN DINDING TERSEBUT(AYAT KE 98)SEBELUM ITU YAKJUJ DAN MAKJUJ TIDAK DAPAT MENDAKI DAN TIDAK DAPAT MELUBANGINYA(AYAT KE 97)

  DAN YAKJUJ DAN MAKJUJ JUGA AKAN TURUN DARI TEMPAT2 YANG TINGGI(SURAH AL ANBIYA AYAT KE 96)

  HADIS MENGATAKAN KAUM TERSEBUT SENTIASA BERUSAHA MELUBANGINYA SETIAP HARI SAMPAI KETIKA MEREKA HAMPIR MELIHAT CAHAYA MATAHARI….DAN APABILA MEREKA KEMBALI ESOKNYA ALLAH TELAH MENGEMBALIKAN LEBIH KUAT DARIPDA SEBELUMYA.

  PADA MASA ITU MASIH ADA SISA BAKI ASAP DUKHAN…KERANA ASAP ITU KEKAL SELAMA 40 HARI…SEBENARNYA 40 HARI ITU ADALAH 1 TAHUN,2BULAN, DAN 2 MINGGU

 188. kita jangan guna internet,jangan percaya kepada barat..sebab internet datang dari barat.tapi mereka juga ciptaan allah.kalau mereka jumpa dulu.apa salahnya kita fikirkan.manusia ini sedang mengorek bumi.mereka tidak mahu tinggal bi bawah.mereka adalah manusia,berada di alam nyata/dalam bumi adalah alam nyata juga.mereka bukan di ghaibkan.

 189. hamba allah(mie_6525@yahoo.com)

  smp satu masa ALLAH sendiri akan meruntuhkan tembok itu.kita perlu faham selagi belum smp mase itu manusia tidak akan berjaya menemuinya.kepada saudara TANPA NAMA …berpergang teguhla pada ayat2 ALLAH(baca surah al kahfi tentang kaum mole itu)

  anda ingin mengikut sains atau logik akal ke mahu berpandu pada AL QURAN ATAU HADIS?

  memang benar sains itu juga islam..tp sains sekarang byk diputar belitkan oleh barat…
  contohnya:

  1) sains mengatakan KOPI ITU BAHAYA utk kesihatan sedangkan NABI PEMBERI SYAFAAT iaitu NABI S.A.W suka meminum KOPI,MADU DAN SUSU

  2)sains mengatakan hati binatang bagus utk kesihatan sedangkan NABI S.A.W bersabda hati binatang bahaya utk dimakan kerana disitula tempat terkumpulnya toksin yang boleh melembabkan otak kita.

  3)dan kepada anda sume kalau nk tau sains mengatakan daging kambing amat tinggi kolestrol.sebenarnya nabi amat teramat suka makan daging tersebut kerana paling kurang kolestrol.

  4) Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus,namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.

  5) Untuk pengetahuan, para kafir agen dajjal ni gak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sbb dalam soya ada hormon estrogen yang sama dgn estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acd yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

  so disini kita faham ape yang disukai oleh nabi kita sumenya diputarbelitkan dan ditentang oleh puak berkenaan.

  KEPADA ANDA…ANDA INGIN BERFIKIR SECARA LOGIK AKAL,MODEN,ATAU SAINS KELUARAN KAFIR ATAU…..NABI KITA?

  SEDANGKAN FIRMAN ALLAH “BERPEGANG TEGUHLA DENGAN AYAT2KU”
  SABDA NABI “BERPEGANG TEGUHLA PADA SUNNAHKU”
  APABILA PERPEGANG TEGUH PADA KEDUANYA NESCAYA KITA BERADA DIJALAN YANG LURUS.

  SESIAPA YANG BERPLAING DARI SUNNAHKU…APA JAWAPANNYA?

 190. kepada yg memberi komen tentang kisah ini, jgan terlalu memberi komen seperti kamu semua tahu tentang cerita ni semua……… tuntutlah ilmu berlandaskan agama… sesungguhnya islam itu adalah agama yang benar……

 191. kisah ini sedikit sebanyak memberi iktibar kepada kita….. antara percaya atau tidak adalah terpulang kepada individu…… jgn lah kamu antara manusia berbalah komen sampai menyinggung perasaan yg lain…………..

 192. saya setuju apa yang diceritakan itu kerana ia termaktub dalam AL QURAN DALAM SURAH AL KAHFI DAN SURAH ANBIYA dan juga kebanyakkan hadis

  dan ia bukan satu “KISAH”…tapi satu kenyataan yang pasti akan terjadi satu hari nanti.
  dan bukan “terpulang” pada individu tp adalah satu perkara “wajib” “percaya” bagi invidivu yang mengaku dia islam dan beriman.
  oleh itu marilah kita selalu membaca AL QURAN DAN HADIS supaya kita tidak akan kekurangan ilmu agama dan semoga kita faham apa yang akan berlaku pada masa hadapan melalui AL QURAN DAN HADIS.

 193. sungGUH suSah mau dipErcaya………….

 194. sesungguhnye… kiamat itu tdak akn trjdy skrenye ktew sbgai umat islam msih taat ak printah Allah… kiamat hnya akn brlaku apble tiade lgy umat islam ddunia nie…..

  refers surah ad-dhuhan……..

 195. yaa…..YAKJUJ DAN MAKJUJ pastinya ada…… setiap ayat dlm al Quran wajib kita percaya… tetapi kepercayaan saya kepada NASA ini amat2 rendah…. katanya NASA yg menggali jauh kedalam muka bumi???

 196. hr qiamat mmg mkin hmpir….

 197. lol serbanistas semua telah kena tipu. mole people ialah terma untuk alcoholic dan homeless yang tinggal dalam storm drain bawah tanah dan juga subway di sana. LOL

  sila lah baca buku The Mole People: Life In The Tunnels Beneath New York City, oleh Jennifer Toth yang di terbitkan pada 1993. jangan hanya tahu copy paste dari sumber internet

 198. untuk semue umat islam..yakjuj &makjuj mmg wujud tlh dnyatakan dlm alquran.mrk hny akn muncul dgn izin alla swt shj.perihal NASA berjumpa dgn mrk adalah tidak bnr..itu smua hnya tuk mmesongkan akidah umat islam..dr kajian ada mnyatakan yakjuj & makjuj wujud di tmpt tnggi .tempat tersebut dpercayai dalam kawasan utara mongolia.d situlah mrk akn turun dn memusnahkan bumi…WALLAHUALAM…

 199. SAYA TDAK PERCAYA APA YANG NASA PERKATA KAN TAPI SAYA PERCAYA APA YANG DIKATA KAN OLEH RASULULLAH, TDAK ADA KAUM MOLE……… SEMUA MANUSIA DICIPTAKAN DENGAN OK BHA MANADA SAMPAI ADA KUKU PANJANG . MUNGKIN URANK TU X DA POTONG KUKU HAHAHAHAHAHA THAT ALL…….. INGAT ALLAH

 200. jngan sesekali percaya nasa

 201. saya x caya tpi sia cya apa yg di perkatakan rasulullah….

 202. ALLAHUAKBAR. . astagfirullahula’zim3x. . sesungguhnya kiamat smkin hmpir dgn kta. . sdar lah kta wahai hmba ALLAH S.W.T. yg d syngi srta d muliakn d sisi-NYA. . jgn lah kta mudh trperdaya olh org kafir yg brusha utk mnyesatkn agma kta. . pelihara lah agama islam. .

 203. KIta hidup dengan Agama Islam kita jadi percayalah seadanya

 204. Nasa ni bebal, sedangkan Alien pun dia tak jumpa ni nak isytiharkan dia jumpa mole people. Sungguh tak munasabah

 205. KISAH YAKJUJ & MAKJUJ ADALAH BENAR….. PENEMUAN DI AKHIR ZAMAN X MUSTAHIL KRN TELAH HAMPIR DGN MASA UNTUK MEREKA KELUAR. SEPERTI TAMIM AD-DARI YANG BERJUMPA DENGAN DAJJAL DLM HADIS SOHIH.

 206. janji allah itu benar..yakjuj makjuj itu benar..

 207. manusia adalah khalifatul fil ard
  jadi jangan takut akan kajadian apapun
  selagi kita masi tetap iman,islam,ikhsan
  dan selalu berlindung kepada allah SWT tuhan semesta alam

 208. Rupanya diketahui manusia atau tidak ya?

 209. tah2, yang Yakjuj wa makjuj tuu ialah- United states nd zionist tu sendiri .. yg dulunya manusia bwh tanah tu dibentengi dr kejahatan depa(US n zionist) zaman dolu2.. ni cucu cicit 2 malaun tu pon apa kurangnyee ..jajah negara kita ambik hasil mahsul ..percuma sajaa rompak negara itu dn ini..buat honaq.. bunuh ulamak ngr lain sesuka hati; tu x ckup diiktiraf sbg sbhgian dr geng dajjal ..Allahua’lam..Ikut AlQ kata, kita kena PERsiapkan diri dgn segala kekuatan, refer to Al hadeed- alhmdulillah rahmat Tuhan-uranium diperkaya oleh representatv ngr islam to fight..back..Wa makirillah Wallahukhoirun maakhireen..Allah perencana yg terbaik.

 210. tah lah…………………….aku ingat kite gi sembahyang je lah……klo kite banyak iman 2 semua x hal nye..caye lah….

 211. Berpegang teguh pada al-quran dan sunnah…pasti kamu x akan sesat sehingga akhir hayat.

 212. kisah orang mole atau yakjuj dan makjuj ini adalah benar……
  yang kita lihat ini hanyalah khabar angin sahaja…….
  yahudi dan nasrani cuba untuk memusnahkan islam

  jangan takut umat muhammad….
  ALLAH bersama kita……
  akan sampai harinya kita melawan mereka….
  akan kami perangi kamu dajjal, yakjuj dan makjuj.
  Bersama Nabi ISA bin MARYAM.!!

 213. xkisah laa bnar ke x citer 2…yg pasti lmbt o cpt…kiamat psti berlaku..jd isi lahati ngn iman…sucikn diri dr dosa2…takutkan Allah..azab dakhirat lbih pedih..

 214. saya tak percaya pada cerita ini….betul israil menghancurkan umat islam………..

 215. Astaghfirullahalazim ..

 216. w mah emang seneng yg misteri, tap klo dr nasa w kurang caya sih!
  bisa ajjja boo oong!

 217. gk papa caya ajaaaa lah……………………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 218. Jebat taming

  Wahai sahabat2 ku dengarlah baca lah al quran dan hadis sesungguhnya jgn lah kita menjadi binggung dgn al quran kerana allah telah menerangkan tentang al quran itu ada yg nyata dan ada yg perumpamaan guna lah akal kamu utk brfikir tentang dajjal matlamat utk menjatuhkan aqidah org islam yakjud makjud yg tinggal d perut bumi dan akan keluar ke muka bumi dan akan membuat kacau bukan saya rasa tidak salah kalau saya katakan dajjal itu orang2 yahudi yg berniat utk mnjatuhkan aqidah org islam dan yakjud dan makjud itu adalah bahan2 galian yg menyebabkan kekacauan d muka bumi ini…. Bersama2 lah kita guna akal utk mentafsir nya semua ini hanya allah saja yg tahu ….

 219. Muhammad Ilham

  Salam saudara Muslim dan lain.

  Relaks…artikel itu adalah terjemahan dari sebuah tabloid je. Kurang akal sebuah suratkhabar melayu mengambil tabloid (cerita palsu dan karut untuk hiburan) dan menterjemahkannya pula.Lebih heran ramai pula dah serious.

  Untuk cerita benar Yakjuj Makjuj, carilah you tube…….’Imran Hussain’.

 220. korang tau tak, orang kafir ni selalu menutup kelemahan meraka. cuba laaaa korang bayangkan nasa tu boleh ke bagi buah segar kat dajal yang ganas tu, lojik ke tuuuuuuu?????? kalau ye pun nak menipu, agak-agak la sikit!!!!!!!

 221. Sama ada ini betul atau tak betul , tapi saya percaya bahawa , Yakjuj & Makjuj benar akan menyerang kita bila hampir dengan kiamat . Sebab , kat Al Quran pun sdh ada .

 222. Iman itu percaya.. jadi berhati2 dengan sesuatu yang memerlukan kepercayaan kita..? musuh2 islam mencari ruang untuk memerangi akidah umat islam.
  .

 223. Asalam.. sesungguhnya Iman itu bererti percaya.. oleh itu berwaspadalah kepada sesuatu yang memerlukan kepercayaan anda..wallahualam.

 224. Cubalah kalau NASA ni bukan dari golongan Yahudi . Apa korang nak cakap ? Korang dah berdosa kerana memfitnah . tapi , yang penting , kita kene selidik dulu . Jangan main hentam jee . Sama ada cerita ni betul atau tak , terserah seja laa . yang penting , Yakjuj & Makjuj tu memang benar , dan sudah pun tertulis di dalam Al-quraan .

 225. bosan-bosan…..komen benda sama…tak dinapikan al quran itu benar….kan lagi bagus kita cari kebenaran nya…yakjuj dan makjuj memang pun ada…makluk lain pun berjuta di atas muka bumi dengan keesaan allah…cari lah kebenaran atas ciptaan nya…apa salah nya jika itu menambah keimanan seseorang kepada tuhan nya…kita lihat national geografi tentang binatang..kita tahu nama saja,,,macam mna pulak bentuk nya..itu lah org barat…di manakah org kita pulak…pasrah apa adanya…kita tahu cuma tak mau..kita ikut tapi tak percaya,,,yg malang kita umat islam ber…ber…seteru sesama…kita tahu al quran telah menceritakan apa
  apa benda di alam ni..di sisi lain,carilah,,,kecuali ….tentang allah…org islam bukan tak mampu dari segi apapun..lebih bagus dari org barat,kita ada petunjuk al qul an..klu org barat ada pistol,kta ada senapang kenapa takut msuk hutan jumpa harimau…ngaaap..kn bagus kita berkomen utk memajukan,,,(bukan pasrah semata)kita tidak terlepas dgn fitnah kafir selangi kita terbelakang..di samping meningkat kn keimanan kta kpd allah swt….

 226. LAA HAWLA WALA QUWATA ILA BILLAH…

 227. assalamualikum….saudara seislamku…
  amerika & israel tukan anak sedara kembar ykjud & makjud tu sebab dia bunuh orang islam
  jdi x payahlah kite sesama kite nak gadoh yg penting kita percaya pada allah.

 228. Assalamualaikum , sebagi orang islam percayalah dengan segala yang dikatakan dalam al quran .insaflah kita sebelum terlambat saya pun dosa banyak sangat …..

 229. Judmakjud emang ada

 230. betul2 aq setuju ngan semua yang korang cakap

 231. kiamat betul ada tapi dlm alquran kata barang siapa menemui yakjuk dan makjuk kiamat sudah terjadi .kita tk lh percaya ,tapi kena percaya ada kiamat dajjal dah tubit tapi tk tahu dk kat mana sbb 1hari dia 1bulan kita ,kalu jumpa dajjal dia akn hasut kita kalu lemah semoga allah merahmati kita {hancur x2 hancur yahudi hancur israel hancur nusrani

 232. teruskn usaha anda memenpertingkat kan iman

  • Tidak lah usah memikirkan itu yang terpenting adalah hidup kita yang hanya sementara di bumi ini, dan sesungguhnya islam itu adalah agama yang sempurna dan islam itu adalah kebaikan, cinta, perdamaian dan kasih sayang terhadap sesama.
   Jadi marilah kita semua bersatu untuk 1 tujuan…

 233. kiamat memang ada

 234. Nasa penipu besar,,,,

 235. kalau nak tahu sesuatu yang benar dan nyata sila ke laman http://mfa313.webs.com/

 236. macam mana gambaran yajuj dan majuj

 237. WKWKWKW…masih ada aja orang dibodohi media yang gak jelas.Zaman modern ini bru…Mole people itu sebutan bwt gelandangan yang tinggal di lorong bawah As.Bukan makhluk gaib atau primitif.

 238. Gaaaaaapppppooooooo|||||||||||||||||||||||||

 239. Nasa = produk yahudi = penipu kuat, teknologi amerika? Semua tu islam dah ada..diorang rampas teknologi masa perang salib dulu dan claim itu ilmu diorang.. Kopipes dr islam.. Apa yg nk dibanggakan amerika dan yahudi tu? klau si mole yg Nasa jumpa tu yakjud makjud , semestinya manusia yg jmpa makhluk ni tak sampai ke permukaan kerana yakjud makjud ni bangsa pemusnah ..

 240. Masalah dia nasa penipu yang armstrong penah pi bulan ni pula mole man.Tapi boleh caya gak sebab yakjuj makjuj cuba buat lubang banyak banyak di mukabumi lepastu sampai kiamat dia kuar nak buat kerosakan di muka bumi.

 241. Awal kiamat itu pada manusianya,akhirlh pada alam semesta,bila masanya hanya Allah yg tau.sekarang kiamt manusia tlh mulai berlaku,banyk manusia ktnya tau agama tpi mlh menyestkn

 1. Pingback: Mole people-Berita Gempar dari NASA

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: