13 Langkah hilangkan Mengantuk dan Tekanan

Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!!

LANGKAH 1

Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan..

LANGKAH 2

Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda..

LANGKAH 3

wa..wa..aaa

LANGKAH 4

Gerak kekanan kemudian ke kiri..

LANGKAH 5

Gerak ke kiri kemudian ke kanan. Ikut sahajalah… jangan terpusing kepala sudah la..

LANGKAH 6

Tepuk kuat kuat kat dahi.. Ini untuk menghilangkan mengantuk..

LANGKAH 7

Selepas itu buat gerakan tangan dan badan… buat macam gembira je..

LANGKAH 8

Kemudian goyang-goyangkan kaki dan badan sedikit… Lakukan seperti kita tiada masalah…

LANGKAH 9

Lakukan secara agresif pula… Jangan peduli apa orang lain kata..

LANGKAH 10

Hilangkan semua tekanan…

LANGKAH 11

pusingkan kepala…

LANGKAH 12

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

LANGKAH 13

Akhir sekali lakukan joget kucing…

————–

Sekian….SELAMAT MENCUBA>>>

Advertisements

203 Responses to 13 Langkah hilangkan Mengantuk dan Tekanan

  1. redapples berkata:

    entri ni comey

    KAM : TQ…Ada masa tryla praktikkan ye…he he he…

    Like

  2. qdetactive berkata:

    hahaha…klaka la gambo2 katon tu. kalau praktikkan depan orang ramai sure lepas tu segar sepanjang zaman. hahaha…

    KAM : he..he..he..Emmm mmg lelakar pun tengok katon tu buat senaman…he..he…TQ my friend..

    Like

  3. Alwi….posting senaman ini amat menarik, boleh tak saya kutip untuk dimasukkan dalam laman saya. Seronok ikut senaman itu, malah saya asyik senyum dan ketawa aje setiap kali memandangnya. Hilang rasa mengantuk. Alahai…. Terima kasih. Dah dapat kebenaran baru saya postingkan ke blog saya.

    Like

  4. Oh ya…lupa, kirimkan ke email saya. Terima kasih atas sumbangan yang bermakna ini.

    KAM : Emm…Boleh aje..he2, ok insyaAllah nanti ana emailkan, atau ustazah copy n paste terus dari laman ini takpe jugak…TQ.

    Like

  5. suhadinet berkata:

    Bapak..
    Lucu sekali, ha..ha…ha…
    Bagus ni ditampilkan saat rehat sejenak untuk seminar atau teachers training. Pasti seru…!

    KAM : Emmm…Bagus jugak buat selingan dalam P&P para guru…Murid tak boering dan mengantuk…he he he…Syukran kerana mengunjungi Kalam Abu Musaddad…

    Like

  6. maisarah berkata:

    ahakss…memang best & boleh hilang ngantoknyelah..penat badan pun tak terasa tau..
    anyway thanks,leh lah saya inform pada rakan sekerja..hehe…

    ****KAM : Emmm..informkanlah apa2 yang baik dan memberi manfaat kepada semua apa yang terdapat dalam blog ini semoga ianya menjadi amal jariah untuk kita semua…TQ kerana kunjungi Kalam ini, ada masa sila bertamu lagi…he he he…****

    Like

  7. rzita4474 berkata:

    saya tak dapat tengok pun gambar nak hilangkan ngantuk tu.. kenapa tak ada gambar ek?

    ****KAM : Saya dah check artikel ni tadi…naper plak jadi macam ni…dulu tak jadi gini…Saya mtk mf banyak2 dan insyaallah saya akan kemaskini balik artikel ni….****

    Like

  8. izlyana berkata:

    a”ah….year..ilang nantok kite

    Like

  9. huda berkata:

    beshhh..lawak je..ley wt ilang ngtukkkk

    Like

  10. nurul berkata:

    assalamualaikum
    lawak btul hehe… hilang rs ngantok
    syukran

    Like

  11. atie berkata:

    ha3..comeii la karton 2…;)

    Like

  12. azieygreen berkata:

    assalamualaikum,,,..hehehe..lcu t0l crtun 2,,

    Like

  13. henry gurney berkata:

    bhutoh dek!!!! x hlg ngantok pn..

    Like

  14. saya berkata:

    mane nak dapat animation2 2 sume?

    Like

  15. saya berkata:

    wEw
    goyang goyang ee

    Like

  16. bunga berkata:

    salam,,lawak ler tpi malu ler nak wat depan orang ramai…hehehehe

    Like

  17. azlia berkata:

    hahaha…bestnye..ilang tros tension sy

    Like

  18. saya berkata:

    salam. boley x saya nak copy entry kali ni, pastu letak kat blog saye? sangat menarik! nanti saya akn link kan kembali ke sini. terima kasih!

    Like

  19. ARE_PIEZ berkata:

    ahahaha..sy engat nk try..tp ble pk2 blek..msty malu gler pas wt cm 2..pape pn its good idea..

    Like

  20. elrica berkata:

    numpang copy paste di fb y,,tq

    Like

  21. nana berkata:

    jgn kata senaman tengok kucg 2 tegedik2 senaman pun dah hilg ngntuk keras perut kita dibuatnya, kucg 2 senaman pun mata dia memg dah pejam… kui!3x

    Like

  22. muna berkata:

    salam.. pohon keizinan utk memuatkan maklumat disini dlm laman saya. TQ

    Like

  23. siti khadijah MK berkata:

    salam.it’s a very cute post.i’d like to post it on my blog if mr abu musaddad doesn’t mind.

    Like

  24. ainul mardhiah berkata:

    nk mntak copy ltk kt blog ana ye..

    Like

  25. laina berkata:

    boleh saya reblog nie?

    Like

  26. Cikgu Abd Aziz berkata:

    Syabas sdr kerana banyak info menarik dlm laman ini.

    Like

  27. Cikgu Abd Aziz berkata:

    harap sudi link ke blog saya. tq

    Like

  28. Cikgu Abd Aziz berkata:

    banyak info yg menarik dlm laman ini. tahniah. harap dpt link ke blog sy. tq

    Like

  29. syeira berkata:

    hahaha..tengok animation pun dah boleh hilang ngantuk..:D

    Like

  30. misztiara berkata:

    ~~salam,
    hahahha….cute sgt,buat gak kat ofc tadi….tapi toleh kiri kanan sambil gelak-gelak…huhu malu kalau owg nampak…..HEHE,masuk blog ni pun dah hilang ngatuk n tekanan..Alhamdulillah ALLAH makbulkan doa misz…insyaallah,rasa tenang dengan izinmu jua….;-)

    Like

  31. Amiera_hakimi berkata:

    bagus…katun tu comel ..he3

    Like

  32. umna berkata:

    ahahaha. goyang kepala goyang. goyang goyang kepala goyang. 😀

    Like

  33. phen berkata:

    salam, cute sgt..sy ambik t0k bl0g sy ye..minta kbnrn nie..hiihii

    Like

  34. sapura berkata:

    kartun nie mmang lucu ler……….tengok aksinya trus ilang ngantok.

    Like

  35. faie berkata:

    salam, baru terjumpa ur blog. tqvm. amat berkesan senaman ni. saya selalu mengantuk pg2 sambil study. saya minta izin share kt fb saya ek…

    Like

  36. noup berkata:

    hahahaha,,ingt pe btol2 cara nak hlang ngntok,pdhal…kih2.comel2

    Like

  37. saye.. berkata:

    kalo silap wat lngkah no 6 tu…mahu jd tros lelap tok slamenyer..hahaha..

    Like

  38. her505 berkata:

    law bole buat tggah malam… jam 12 mlm pling sesuai,,
    hantu,,kutu2 mlm pun x ble tidur,, tgok prgerakan pelik tu
    hehehe…

    Like

  39. zureen berkata:

    Hahaha comel gilaaaaa adoyai

    Like

  40. dba berkata:

    mintak izin copy 🙂

    Like

  41. vanila berkata:

    mtx izin share~

    Like

  42. artie berkata:

    best kan bila baca cara2 nak ilang ngantuk ni

    Like

  43. zubaidah berkata:

    bace ni jek da hilangkan gantuk..thanks share ni..akn dicube…=)

    Like

  44. fahmi berkata:

    ape yang lawaknye bukan kartun tu betulpon cuma mitos tepahapalah kartun tu macam keling hitam macha.

    Like

  45. shana berkata:

    betul tu cakap fahmi kalau ko tengok kartun tu ngantuk gak tk berkesan langsung

    Like

  46. STACY berkata:

    Shahir ko buat apa

    Like

  47. balqish nurani berkata:

    hurmm..lawak la..mcm badut kat sarkas..

    Like

  48. arzirah berkata:

    Tgk kartun yang cute pun dh hilang ngantuk.. belum try buat lg… 🙂

    Like

  49. saya berkata:

    salam..

    mohon izin utk saya menggunakan artikel ini dlm blog saya 🙂

    syukran

    Like

  50. Miez MarQuis berkata:

    hahahahahaha!!skit perut miez tgk lngkah2 die..
    dri mngtuk,trus hlng suma..mmg smpoi la lngkah die..
    law wt skrg,mst org2 ofis tumapang simpati kt miez..d sbbkn mngtuk,trus jd xcnter!hahaha.. ;p

    Like

  51. nadiah berkata:

    sgt comel..^_^

    Like

  52. akiramys berkata:

    haha…ni mmg bagus….ilang ngntok…
    tergelak2 jea…wkakakaka…seronok…..thx la..

    Like

  53. hidayah berkata:

    mintak izin nk copy dlm blog sy..tq :))

    Like

  54. ana ain berkata:

    kelakar jgk senaman mcm tu. hlng bring. hehehe

    Like

  55. saia laa pieka berkata:

    haha ! lawak lahh ! naty saye try !
    tenkiu yea ! =)

    Like

  56. mie berkata:

    nk copy yer…halalkan,,

    Like

  57. izzahderham berkata:

    haha,…comey2..moga senaman comey nie bisa bantu hilangkan ngantuk deh~

    Like

  58. siti berkata:

    kalau lah wat slide presentation cnfrm hilang mengantok..hihi..TQ

    Like

  59. anum berkata:

    nak share???menarik!!!

    Like

  60. siyes tergelak tengok senaman nie…ekeke…….

    Like

  61. imtiyaz berkata:

    ngeee~~~~ lwak nyer snman ni…..

    Like

  62. http://pinkcoffee91.blogspot.com/ berkata:

    nak pecah je perut tgok nie… tgok je dah ilang gantuk..haha

    Like

  63. shirooo berkata:

    seryes lawak gilerrr…wahahhahah…><

    Like

  64. […] Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!! LANGKAH 1 Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan.. LANGKAH 2 Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda.. LANGKAH 3 wa..wa..aaa LANGKAH 4 Gerak kekanan kemudian ke kiri.. LANGKAH 5 … Read More […]

    Like

  65. pa'ann berkata:

    come nyo katun 2……

    Like

  66. honey berkata:

    cute sgttttttt~ like this! =))

    Like

  67. emi berkata:

    comel nye mereka…nak mintak taruk benda alah ni kat belog sy boleh ? huhuuu . .:)

    Like

  68. eira berkata:

    as salam…mnx share..then 10q k..mmg mgilgkn ngtuk sy n mmbe2 yg sdg stdy..doa kn kjyaan kteorg..arini exam dh start..

    Like

  69. […] Di sini terdapat beberapa langkah senaman yang boleh menghilangkan rasa mengantuk dan tekanan. Kepada mereka yang selalu rasa mengantuk ataupun tengah mengalami tekanan, Sila ikuti dan lakukan senaman ini. Selamat Mencuba!! LANGKAH 1 Ini adalah ala taichi sikit la… sebagai permulaan untuk memanaskan badan.. LANGKAH 2 Tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher anda.. LANGKAH 3 wa..wa..aaa LANGKAH 4 Gerak kekanan kemudian ke kiri.. LANGKAH 5 … Read More […]

    Like

  70. miera berkata:

    laughing in speechless….hahahah

    Like

  71. naiba berkata:

    kelakar sgt2..=)

    Like

  72. nisa berkata:

    sangat cute..!!minta izin copy..=)

    Like

  73. eryyna berkata:

    cute nye , hehehe ,insyallah lepas ni saye follow k .

    Like

  74. bagus skali tuh, baru ngebaca aja udh berkurang kantuknya.
    Langsung praktek aja!!!

    Like

  75. ieka berkata:

    wahahahaha.. hilang tkanan gelak2 sndiri tgk kartun ney.. klau wat dpan rmai sah2 org tlng panglkan petugas tnjung rambutan 😛

    Like

  76. Tanpa Nama berkata:

    salam…mintak izin share yer…. 😉

    Like

  77. yasir yusoff berkata:

    nice entry.. hehe.. kpd tuan punya blog… ade x kartun2 menari ni dlm bntuk video… klu ade, bley tlg emel kt sy x… yasiryusoff@yahoo.com
    sy dahulukan ucapan terima kasih =)

    Like

  78. Aida Azryn berkata:

    Dah try.. tp masih mengantok jugak. haha. :B

    Like

  79. Tanpa Nama berkata:

    hahaha..seronok sangat!!!…:D

    Like

  80. Yus Nia berkata:

    sye nk reblog bley.. t sye masuk kn link blog awak skali k???

    Like

  81. Tanpa Nama berkata:

    mintak share…suke!=)

    Like

  82. Tanpa Nama berkata:

    tak ke owg ntn ckp kte giler..
    haha,tapi cara yg bgus jgk..nak try ar..mne tau jd budaya yg bgus..

    Like

  83. Tanpa Nama berkata:

    rsenyer sume tips2 da di cuba..tp still mengantok lg…sbb just bdan je yg grak…mte still buleyh tertutop lg…

    Like

  84. ida berkata:

    hahaha belum try baru baca jer dh ilang ngantok dh, tq

    Like

  85. Qaisara berkata:

    Assalammualaikum….suke sgt..mcmna nak buat ni n dpt masukkn dlm p.point ya…utk kegunaan semasa memberikan ceramah pelajar…sgt bergunakn..:)

    Like

  86. iela damia berkata:

    hahahhaha..comel…

    Like

  87. foxyruol berkata:

    kelakar!!! saya asyik ketawa jer. tak ngantuk daaa

    Like

  88. ctrie berkata:

    minta kebenaran ambik tips yg comel nie n letak di laman sye ye…

    Like

  89. myra berkata:

    ngeeeeeee heheheh kelakarlah…tgok smbil gelak pun dah ilang ngantok..blom practice lgi..hahhahah hahahah

    Like

  90. Tanpa Nama berkata:

    lawak laa tips2 ni
    myakitkan bdan la plak
    makin pening ada laa

    Like

  91. Tanpa Nama berkata:

    saya dah cube dah .. dan ianye sgt bekesan .. huhu .. TQ

    Like

  92. pah berkata:

    .>..<

    Like

  93. Tanpa Nama berkata:

    wt dlm klas,cnfirm kwn pun jgk….hehehehe

    Like

  94. stefanfirdaus berkata:

    salam..mintak izin tuan punyer blog ntuk gune kandungan entry ni..lawak N bergune ntuk sume orang..follow disini yeee…\(^_^)/

    Like

  95. Miz Nana berkata:

    lngkah 4 dan 5 tu cm trian je,lnhkah 9 tu lau aku wt tkut termuntah lak,hahaaa,wseny tak yah wt cm nie pn da wt aku ilang wse stress n ilang wse ngantuk sbb gmbr ny pnda wt aku
    terkhekhekhe sorg2,hahahaa 😀

    Like

  96. farah diana berkata:

    comei gila katun 2 menari…bf sy buat mcm 2?kofem pecah perut gelak..msti bf sy nampk mcm budak2!!

    Like

  97. Hasbi berkata:

    Salam,nk mnt izin share kat fb

    Like

  98. Tanpa Nama berkata:

    haha..nice..!!

    Like

  99. Adenan Bin Padil berkata:

    lucu dengan langkah no 9..
    kalo buat ni dalam kelas, confirm Dr. kat depan pun tak bleh nak mengajar..
    entah2 kena halau dari kelas sbb mengganggu sesi pembelajaran..
    hahahahaha…

    Like

  100. Tanpa Nama berkata:

    wow….senaman nie sgt menarik….memg tk kn mengantok n kurangkn tekanan lepas buat senaman yang sgt aktif nie…tq

    Like

  101. JiwaQacaw berkata:

    emm, nice..comey je katun tu wat senaman…
    langkah 6 tu nampak brutal la..

    Like

  102. Tanpa Nama berkata:

    ape yg comei???

    Like

  103. Nurul berkata:

    kawaiiii…mintak izin copy yer

    Like

  104. noraishah berkata:

    mind if i share some contents n put in my blog?
    i did do some addition:)

    Like

  105. Jihah berkata:

    syok bila buat ngan member, dah macam class aerobik pulak. HAHA

    Like

  106. Tanpa Nama berkata:

    tq kawan,,stree ku da ilang,,,

    Like

  107. Tanpa Nama berkata:

    ░░░░░█░░░░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░▀▀▄░░░░
    ░░░░█░░░▒▒▒▒▒▒░░░░░░░░▒▒▒░░█░░░
    ░░░█░░░░░░▄██▀▄▄░░░░░▄▄▄░░░░█░░
    ░▄▀▒▄▄▄▒░█▀▀▀▀▄▄█░░░██▄▄█░░░░█░
    █░▒█▒▄░▀▄▄▄▀░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒░█
    █░▒█░█▀▄▄░░░░░█▀░░░░▀▄░░▄▀▀▀▄▒█
    ░█░▀▄░█▄░█▀▄▄░▀░▀▀░▄▄▀░░░░█░░█░
    ░░█░░░▀▄▀█▄▄░█▀▀▀▄▄▄▄▀▀█▀██░█░░
    ░░░█░░░░██░░▀█▄▄▄█▄▄█▄████░█░░░
    ░░░░█░░░░▀▀▄░█░░░█░█▀██████░█░░
    ░░░░░▀▄░░░░░▀▀▄▄▄█▄█▄█▄█▄▀░░█░░
    ░░░░░░░▀▄▄░▒▒▒▒░░░░░░░░░░▒░░░█░
    ░░░░░░░░░░▀▀▄▄░▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░░░░█░
    ░░░░░░░░░░░░░░▀▄▄▄▄▄░░░░░░░░█░░

    Like

  108. haniey berkata:

    cute… mntak izin copy yerr… ^^

    Like

  109. sha berkata:

    serius cute

    Like

  110. Tanpa Nama berkata:

    huahaha..mang ilang ngatok..;DD

    Like

  111. Tanpa Nama berkata:

    cumel sungguh ! senaman yang wat orang ta kering gusi ada laa . hahaa =)

    Like

  112. najihatussolehah berkata:

    hehe…comel2…ni kalu wat org cakap buang tebiat ke ape…hehe…

    Like

  113. miss massy berkata:

    Assalamualaikumm,admin,saya mohon copy ye!! lawak. saya akan link kan ke sini balek.

    Like

  114. Tanpa Nama berkata:

    assalamualaikum…..mohon utk share

    Like

  115. haha..hilang tension di pagi hari

    Like

  116. Tanpa Nama berkata:

    haha.. comel.. goyang2 cm shin chan…=)

    Like

  117. Tanpa Nama berkata:

    hahaha comel

    Like

  118. Tanpa Nama berkata:

    hehehe…comel sgt…nape name joget kucing?? leh suh kucing2 kt umah exercise cmni gk la…haha..:))

    Like

  119. Tanpa Nama berkata:

    mintak share.terima kasih 🙂

    Like

  120. deleted berkata:

    salam mintak share dekat blog ~

    Like

  121. Shafiqah Samsuri berkata:

    comey la…klu ngantok,nk wt la…hahahaha

    Like

  122. eone berkata:

    cuba byangkan buat dalam kelas masa cikgu mengajar,
    bayngkan reaksi cikgu pulak.

    priceless~~

    Like

  123. Wahida Talib berkata:

    nak mintak izin share yer….=)

    Like

  124. Tanpa Nama berkata:

    comel 😀

    Like

  125. hazirah berkata:

    hehehe ;D its fun!!!

    Like

  126. Abd Min berkata:

    sumpah lawak.,.ha3.,.

    Like

  127. Basir Nasir berkata:

    cute nya…..sangat suka…..=)

    Like

  128. Tanpa Nama berkata:

    nak mintak izin share ….:)

    Like

  129. Tanpa Nama berkata:

    Assalamualaikum..

    Sangat menarik dan chomel. Tengok pun dah cukup untuk hilangkan ngantok dan stress. Syukran untuk perkongsian menarik ni. Izinkan saya untuk share ya.

    Like

  130. ain berkata:

    lepas buat..tido hahaha… penat dgn gaya2 cute ni hahaha

    Like

  131. anira79 berkata:

    Assalamualaikum..

    Terima kasih atas perkongsian yang menarik dan comel ini. Izinkan saya share yer. Syukran..

    Like

  132. romel acheh berkata:

    romellllllllllllll acheh

    Like

  133. romel acheh berkata:

    romel aceh 0165140455

    Like

  134. Tanpa Nama berkata:

    gile comel..bce entry ni pun dah hilang ngantuk n tension.. =]

    Like

  135. Nurul Fatihah berkata:

    ha2…dh hilang pom stress

    Like

  136. Tanpa Nama berkata:

    mohon kongsi:)

    Like

  137. nur berkata:

    comel sgt…

    Like

  138. syima berkata:

    ape name katub=n arnab ni ek? comel laa

    Like

  139. che yayang berkata:

    mintak izin nak copy ye..:) seronok!!!

    Like

  140. Tanpa Nama berkata:

    salam
    selamat berkenalan

    Like

  141. yan berkata:

    Salam.menarik entry ni.boleh mohon share?

    Like

  142. comel nyer…i like~~~~

    Like

  143. Tanpa Nama berkata:

    anhashdahsdhahsdfh asd

    Like

  144. Tanpa Nama berkata:

    mmg best r..hehehe

    Like

  145. thasya berkata:

    ye ke?
    leh pkai ke?
    lwk erk

    Like

  146. Tanpa Nama berkata:

    minta share:)

    Like

  147. Silhouette berkata:

    haha!.. Tips2 awet muda nie..

    Like

  148. oun wahid berkata:

    comel…

    Like

  149. Hajah Farizah binti Haji Saharani berkata:

    Assallamualaikum, saya minta izin utk share info ini di fb saya…Sungguh bagus sekali teknik yg diberi.. boleh saya praktikkan bersama anak2 murid saya.. terima kasih.

    Like

  150. ammar berkata:

    sampai yag step ke 10 tu aku da rsa mcm na muntah pon ad, penig and loya gila. aduh2

    Like

  151. Tanpa Nama berkata:

    tgk carton ni buat pn bleh hilang mengantuk..tq

    Like

  152. elihuuuuuuuuu berkata:

    gileeee langsung seger
    ahahahahhahahahhahahaa

    Like

  153. Tanpa Nama berkata:

    hahahah sgt comel…

    Like

  154. zahid berkata:

    nk kopi ni…..tapi nak tambah gula la sikit…..just untuk kengkawan lebih berguling2 atas lantai n ilang ngntuk serta bertambah seri utk study

    Like

  155. cikLady berkata:

    comel laa…love it…

    Like

  156. Tanpa Nama berkata:

    mkseh ktk…
    kmk hargai..
    lkak tok kmk x ngantuk gyk…

    Like

  157. nurulahfidah ahmad berkata:

    seronok!ajar student buat senaman ni,mmg berkesan tp makin aktif x terkawal plak..hehe

    Like

  158. ROMLAH berkata:

    tnx, seronok tengok kartun menari, hilang ngantuk.

    Like

  159. nur hareez berkata:

    HAHAHA,,,
    comel sgt…
    step – 11,, x bleh tahan!! ….hahhaahahha
    syabas!! idea yg bernas skali;>

    Like

  160. cik butang berkata:

    nice tips ^^ jd peneman time exam tok 🙂 thx~

    Like

  161. mi_a berkata:

    okay, kelakaq gilaa.. 😀 thank.. tapi macam malu pulokk nakk buat at lecture hall..

    Like

  162. Tanpa Nama berkata:

    bile stress exercise membantu melancarkan peredaran darah ke hujung2 jari tgn dan kaki..:)

    Like

  163. aQh berkata:

    saya share ye.

    Like

  164. bloomymoon berkata:

    sure mmg hilang stress,,tapi….. =(

    Like

  165. Tanpa Nama berkata:

    fuh…hebat nya senaman 2…kwn duk d sblh pn ktwa…

    Like

  166. Tanpa Nama berkata:

    saya share…tq

    Like

  167. upit ira berkata:

    hahahahahah lucuu iya..
    tapi saya tetap saja mengantukk..!11

    Like

  168. dyrah berkata:

    Hahaha.. kelakar.. sy buat stiap step.. best, kawan2 gelak je

    Like

  169. Skip Hire Dublin berkata:

    This design is steller! You definitely know how to keep a reader entertained.
    Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!)
    Fantastic job. I really enjoyed what you had to say,
    and more than that, how you presented it. Too cool!

    Like

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: