SK TANJUNG MANIS : Majlis Pertandingan Tilawah Al-Quran 2008

TANJUNG MANIS 09/04/2008 (Rabu) : Hari ini SK Tanjung Manis telah mengadakan Majlis Tilawah Al-Quran peringkat sekolah anjuran panitia pendidikan Islam.

Majlis di mulakan dengan bacaan doa, kemudian ucapan Tuan Guru Besar En. Sahbudin bin Wet. Dalam pertandingan ini terdapat beberapa ketegori iaitu tilawah al-Quran, hafazan, bercerita dan pertandingan nasyid.

Bagi setiap ketegori kecuali nasyid di wakili oleh 2 orang murid (lelaki & perempuan) bagi setiap kelas iaitu murid tahun 3, tahun 4, tahun 5 dan 6.

Bagi ketegori nasyid, peserta di wakili 8 orang murid setiap kumpulan. Terdapat 6 kumpulan yang meyertai pertandingan ini.

Tujuan majlis ini di adakan adalah untuk mengalakkan murid-murid supaya sentiasa membaca dan menghafaz al-Quran, menghayati seni2 nasyid dan bercerita kisah2 nabi. Selain itu, majlis ini di adakan adalah bertujuan untuk memilih bakat2 baru dalam setiap ketegori untuk mewakili sekolah pada pertandingan peringkat Zon Tanjung Manis yang dijangka di adakan dalam bulan 6 atau bulan 7 nanti.

Advertisements

About Abu Musaddad

"Setiap setangga ilmu ku tingkat...Insaflah aku jahilnya diri...Keinginan panjang, kehidupan singkat. Tapi....Aku tak bosan, dalam mencari..."

Posted on 9 April 2008, in BICARA INSAN GURU, PENDIDIKAN, SK TANJUNG MANIS, Tanjung Manis. Bookmark the permalink. 3 Komen.

  1. Assalamualaikum… satu percubaan yang baik. sebenarnya hamba dah lama mengidam nak mengajar kat SK Tanjung Manis nih. InsyaAllah suatu hari nanti hamba mungkin berpeluang mencurahkan bakti di sini. Ameen

  2. SAYA AUDI SARAH BERSEKOLAH DI SK TANJUNG ARU 2

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: