KEYAKINAN

Bismillahirrahmanirrahim…

Assalamualaikum wbt….

Pada saat anda ingin melakukan sesuatu…..Adakah anda yakin (….Atau masih bermain dengan kata-kata, barangkali, kalau-kalau, susah ni, takut….) Tahukah anda apa itu KEYAKINAN??

Keyakinan tidak lebih dan tidak kurang hanya operasi tenaga fikiran dan bentuk hasrat yang sungguh-sungguh, ditambah dengan harapan untuk memenuhinya. Percaya pada diri sendiri adalah rahsia utama untuk mencapai kejayaan (Ralph Waldo Emerson).

Titik pangkal pada setiap peningkatan ialah keyakinan diri (Sidney Newton). Keyakinan lebih daripada kepercayaan. Keyakinan bersifat melengkapi. Keyakinan terhadap diri sendiri dan keyakinan terhadap hasil yang diperolehi merupakan syarat bagi semua peningkatan diri. Kita harus memiliki sikap percayakan diri sendiri dan kerahkan semangat yang cukup besar di belakang keinginan kita untuk mencapai apa yang dicitakan. Ketika kita sampai pada suatu kenyataan di mana kita berada, kita juga sampai pada suatu pengenalan nilai-nilai untuk peningkatan diri. Kita mengembangkan keyakinan pada pencapaian cita-cita kita. Perkara ini akan membuka tenaga yang membawa diri kita pada suatu peningkatan individu yang menakjubkan. Hal ini merupakan sumber tenaga yang tak pernah gagal.

APA TUNGGU LAGI !!! Percaya dan berjayalah. Milikilah keyakinan dan anda tidak akan gagal.

Wallahu A’lam…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: